Kladdkaka

Chutný čokoládový koláč, pochádzajúci zo Švédska – Kladdkaka. Omámi Vás jeho bohatou čokoládovou chuťou a šťavnatým korpusom. Kladdkaka koláčik si určite zamilujete!

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
218 Receptov

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

  1. V miske rozmixujeme vajcia spolu s cukrom do peny. Prilejem vanilku, následne preosejeme múku, kakaový prášok a soľ. Celú zmes poriadne vymiešame.

  2. Do cesta prilejeme rozpustené maslo. Pre výraznejšiu chuť odporúčame hnedé maslo – maslo pražíte až pokiaľ na spodku hrnca nie sú hnedé častice. Treba však byť opatrná/ý aby ste maslo nespálili. Hnedé maslo tak dodá celému koláčiku výraznejšiu chuť.

  3. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút. Podávame so šľahačkou a bobuľovým ovocím. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

špízy
indická kuchyňa

Kuracie Tandoori špízy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kuracie stehná obalené v prosciutte

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jahodové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
galetka
Dezerty

Malinovo-černicová galetka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
japonská kuchyňa

Japonská gyoza

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
jablká
nepečený dezert

Jablková nepečená torta

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút