Začneme korpusom. V miske podrvíme sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom. Ak chceme chuť oživiť, maslo pražíme trocha dlhšie aby sme z neho mali hnedé maslo, ktoré má viac karamelovú chuť a je výraznejšie.
Sušienkovú zmes dáme do tortovej formy, ktorú sme predtým vystlali papierom na pečenie. Korpus dáme predpiecť do trúby vyhriatej na 175 stupňov na približne 7 minút.
V miske zmiešame mascarpone, nátierkové maslo, vajcia, cukor, štipku soli, kukuričný škrob a vanilku. Miešame približne 4 minúty. V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie a primiešame k vajíčkovej zmesi.
Zmes vylejeme na vychladnutý korpus, tortovú formu riadne obalíme alobalom, aby nám nenatiekla voda dovnútra formy.
Tortovú formu položíme na pekáč, do ktorého nalejeme horúcu vodu a dáme piecť na približne 30 minút.
Keď máme cheesecake upečený, nevyberáme ho z trúby ale necháme ho odpočívať približne 45 minút v otvorenej trúbe.
Najlepšie je, ak cheesecake necháme v chladničke cez noc a servírujeme na ďalší deň, ideálne s čerstvým ovocím či čokoládou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ