Pravý americký cheesecake

Ochutnajte s nami pravý americký cheesecake! Jeho príprava je pomerne jednoduchá a zaručene Vám bude chutiť!

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Ingrediencie

350 g maslové sušienky

100 g maslo

500 g mascarpone

500 g nátierkové maslo

220 g kryštálový cukor

4 vajcia

50 ml smotana na šľahanie

1 vanilkový struk

½ čl soľ

10 g kukuričný škrob

Postup receptu

  1. Začneme korpusom. V miske podrvíme sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom. Ak chceme chuť oživiť, maslo pražíme trocha dlhšie aby sme z neho mali hnedé maslo, ktoré má viac karamelovú chuť a je výraznejšie.

  2. Sušienkovú zmes dáme do tortovej formy, ktorú sme predtým vystlali papierom na pečenie. Korpus dáme predpiecť do trúby vyhriatej na 175 stupňov na približne 7 minút.

  3. V miske zmiešame mascarpone, nátierkové maslo, vajcia, cukor, štipku soli, kukuričný škrob a vanilku. Miešame približne 4 minúty. V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie a primiešame k vajíčkovej zmesi.

  4. Zmes vylejeme na vychladnutý korpus, tortovú formu riadne obalíme alobalom, aby nám nenatiekla voda dovnútra formy.

  5. Tortovú formu položíme na pekáč, do ktorého nalejeme horúcu vodu a dáme piecť na približne 30 minút.

  6. Keď máme cheesecake upečený, nevyberáme ho z trúby ale necháme ho odpočívať približne 45 minút v otvorenej trúbe.

  7. Najlepšie je, ak cheesecake necháme v chladničke cez noc a servírujeme na ďalší deň, ideálne s čerstvým ovocím či čokoládou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Gravlax – Severská chuťovka z lososa

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Čínske cibuľové palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
polievky

Gulášová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Dezerty

Čučoriedková torta s mascaropone

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Zapekané kuracie prsia s hríbmi a syrom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
steak

Steak z hovädzej sviečkovice

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút