Ruský biftek

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Bravčové, hovädzie a teľacie mäso umyjeme, zomelieme, posolíme a zmiešame s vajcom, so strúhankou a s pokrájanou, v mlieku namočenou a vytlačenou žemľou. Na lopári posypanom strúhankou rozdelíme masu na rovnaké časti, z ktorých sformujeme bifteky. Opečieme ich na oleji a vyberieme. Na zvyšku oleja opražíme očistenú pokrájanú zeleninu a zapeníme pokrájanú cibuľu. Potom pridáme očistenú cviklu, postrúhaný chren, korenie, bifteky, podlejeme vodou a dusíme. Udusené bifteky vyberieme. Šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky, povaríme, okyslíme, osladíme, zlepšíme vínom a precedíme na bifteky. Podávame s tarhoňou, ryžou alebo so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kokosové oriešky

Náročnosť

Punčové rezy

Náročnosť
Srbské bravčové mäso
bravčové mäso obed

Srbské bravčové mäso

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Syrové lievance

Náročnosť