Ruský biftek

Bravčové, hovädzie a teľacie mäso umyjeme, zomelieme, posolíme a zmiešame s vajcom, so strúhankou a s pokrájanou, v mlieku namočenou a vytlačenou žemľou. Na lopári posypanom strúhankou rozdelíme masu na rovnaké časti, z ktorých sformujeme bifteky. Opečieme ich na oleji a vyberieme. Na zvyšku oleja opražíme očistenú pokrájanú zeleninu a zapeníme pokrájanú cibuľu. Potom pridáme očistenú cviklu, postrúhaný chren, korenie, bifteky, podlejeme vodou a dusíme. Udusené bifteky vyberieme. Šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky, povaríme, okyslíme, osladíme, zlepšíme vínom a precedíme na bifteky. Podávame s tarhoňou, ryžou alebo so zemiakmi.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ