Ingrediencie
1 cibuľa
60 g masti
400 g hovädzieho mäsa
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ
rasca
1 strúčik cesnaku
voda
600 g zemiakov
50 g hrubej múky
1 vajce
50 g zelenej papriky
50 g rajčiakov
Postup receptu
Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na masti. Potom k nej pridáme mäso pokrájané na kocky, opečieme, pridáme mletú papriku, mleté korenie, soľ, poseknú rascu a rozotretý cesnak. Podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a dusíme. Keď je mäso už skoro mäkké, pridáme olúpané, na kocky pokrájané zemiaky a ešte spolu varíme. Z múky a vajca vypracujeme polotuhé cesto, z ktorého odkrajujeme malé kúsky a hádžeme do vriaceho guláša. Nakoniec pridáme očistenú, umytú papriku pokrájanú na rezance a rajčiaky pokrájané na malé dieliky. Povaríme do zmäknutia. Podávame s chlebom.
Zdroj foto: pixabay.com
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ