Ryžový nákyp s marhuľami

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Prebratú a umytú ryžu uvaríme v mlieku troškou soli a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, postupne pridáme cukor, žĺtky, citrónovú kôru ,a vychladnutú ryžu. Nakoniec primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a trochu cukru. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme piškótovými omrvinkami, na dno nádoby rozotrieme tretinu upravenej ryže poukladáme polovicu rozpolených umytých a odkôstkovaných zrelých marhúľ, zakryjeme druhou tretinou ryže, na ňu rozotrieme ríbezľový džem, poukladáme druhú ripolovicu marhúľ a nakoniec prikryjeme treťou tretinou ryže. Nákyp pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 50 minút. Keď je upečený, posypeme vanilkovým cukrom a podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jablkové rezy 2.

Náročnosť

Chlieb s masťou a cibuľkou 1.

Náročnosť
Čas prípravy
5 minút

Čokoládový krém do torty

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Zemiaková s hlivou

Náročnosť