Ryžový nákyp s marhuľami

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Prebratú a umytú ryžu uvaríme v mlieku troškou soli a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, postupne pridáme cukor, žĺtky, citrónovú kôru ,a vychladnutú ryžu. Nakoniec primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a trochu cukru. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme piškótovými omrvinkami, na dno nádoby rozotrieme tretinu upravenej ryže poukladáme polovicu rozpolených umytých a odkôstkovaných zrelých marhúľ, zakryjeme druhou tretinou ryže, na ňu rozotrieme ríbezľový džem, poukladáme druhú ripolovicu marhúľ a nakoniec prikryjeme treťou tretinou ryže. Nákyp pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 50 minút. Keď je upečený, posypeme vanilkovým cukrom a podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zemiaky s tvarohom

Náročnosť

Teľacie vtáčiky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina