Likér z višní

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

Prísady:
2 l višňovej šťavy (asi z 2,5 kg odkôstkovaných višní)
500 ml vody
1 Vanilkový struk „Bourbon“ (Dr.Oetker)
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 (Dr.Oetker)
700 ml vodky

Stačí na: asi 6 fliaš à 500 ml

Postup receptu

Príprava:
1. Z višní pomocou odšťavovacieho hrnca získame 2 l šťavy. Vanilkový struk rozkrojíme. Dreň vyškriabeme pomocou tupej strany noža. Vanilkový struk rozkrojíme na 6 dielov.
2. Do veľkého hrnca nalejeme odmeranú šťavu, vodu, vanilkovú dreň a vanilkový struk. Vmiešame Extra želírovací cukor. Privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme minimálne 5 minút. Odstavíme zo sporáka. Vmiešame vodku a necháme trochu vychladnúť.
3. Likér naplníme do fliaš, do každej fľaše vložíme kúsok vanilkového struku a uzatvoríme. Fľaše odložíme do chladničky. Pred podávaním pretrepeme.

TIP: Likér môžeme pripraviť aj z čerstvých alebo mrazených ríbezlí.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená