Kôprová omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.57
229 Receptov

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

  1. Začneme zápražkou. Maslo si rozpustíme a pridáme múku. Miešame až pokiaľ nemáme pomerne hladkú zmes.

  2. Pridáme vývar, mlieko a na kocky nakrájané zemiaky a ak používame čerstvý kôpor tak aj stonky z kôpru – pustia viac chuti. Necháme prevariť približne 15 minút.

  3. Stonky vyberieme z omáčky, pridáme smotanu na šľahanie a necháme variť až dovtedy, pokým zemiaky nebudú mäkké.

  4. Nakoniec pridáme nadrobno nasekaný kôpor a ocot. Máme hotovo. Podávame s volským okom alebo s opečeným špekáčikom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Nátierky

Tofu nátierka s mrkvou a provensálskou hľuzovkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Domáci vaječný likér

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Vegánske mac and cheese

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
česká kuchyňa

Bravčová krkovička s knedľou a kapustou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Kladdkaka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Mandle v čokoláde
vianoce vianočný recept

Mandle v čokoláde

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút