Kôprová omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
182 Receptov

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

  1. Začneme zápražkou. Maslo si rozpustíme a pridáme múku. Miešame až pokiaľ nemáme pomerne hladkú zmes.

  2. Pridáme vývar, mlieko a na kocky nakrájané zemiaky a ak používame čerstvý kôpor tak aj stonky z kôpru – pustia viac chuti. Necháme prevariť približne 15 minút.

  3. Stonky vyberieme z omáčky, pridáme smotanu na šľahanie a necháme variť až dovtedy, pokým zemiaky nebudú mäkké.

  4. Nakoniec pridáme nadrobno nasekaný kôpor a ocot. Máme hotovo. Podávame s volským okom alebo s opečeným špekáčikom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

polievka
polievka

Pórová mliečna polievka

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
indická kuchyňa vegan

Vegánske curry

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
gnocchi hríby hydina

Gnocchi s hríbovou omáčkou a kuracím steakom

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Slivkové gule

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
curry
zdravé

Jesenné vegetariánske curry

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Gravlax – Severská chuťovka z lososa

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút