Slivkový lekvár

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Zrelé, prebraté a umyté slivky (jeden alebo viac druhov) odstopkujeme, vykôstkujeme, dáme do tlakového hrnca, pridáme malé množstvo vody a krátko povaríme. Ešte teplú zmes premelieme cez pasírovací mlynček, alebo pretrieme cez sito. Takto pripravenú dreň potom v malých množstvách za stáleho miešania odparujeme v plytkých a širokých nádobách. Pretlak zahusťujeme, až kým za vareškou na dne nezostáva cestička. Uvarený lekvár nalejeme do čistých, suchých a zohriatych pohárov doplna, prikryjeme dvojitým celofánom alebo pergamenovým papierom, previažeme a necháme vychladnúť.
Sladený slivkový lekvár pripravíme tak, že do pripravenej drene zamiešame potrebné množstvo kryštálového cukru.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Citrónový krém

Náročnosť

Pečeňový zvitok

Náročnosť

Kurací vývar s krupicovými haluškami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Tlačenka

Náročnosť