Ingrediencie
1 1/2 kg kyslej kapusty
hlavu z 1 alebo 2 kaprov
5-6 sušených sliviek
pohár (2 dl) suchého hrachu a za hrsť sušených húb
Postup receptu
Kapustu dáme variť asi do 2 litrov vody spolu s rybími hlavami, sušenými hubami a sušenými slivkami. Keď je uvarená vývar zlejeme vyberieme iba uvarené huby (pripadne, kto má rád, aj kúsky vareného rybieho mäsa z hláv) a iba trošku uvarenej kapusty. Pripravíme zápražku z trošky oleja a lyžičky hladkej múky, zalejeme vývarom a necháme rozvariť. Pri varení môžeme kapustnicu dochutiť masoxovou kockou alebo lyžičkou vegety. Ak treba, dolejeme vodou aby polievky bolo niečo vyše 2 litrov. Súčasne s kapustou dáme do inej nádoby – do slanej vody uvaríme hrach. Keď je mäkký scedíme vodu. Kapustnicu naberáme do tanierov a do každej porcie pridáme asi za lyžicu uvareného hrachu. Podávame s chlebom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ