Štedrovečerná kapustnica

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Kapustu dáme variť asi do 2 litrov vody spolu s rybími hlavami, sušenými hubami a sušenými slivkami. Keď je uvarená vývar zlejeme vyberieme iba uvarené huby (pripadne, kto má rád, aj kúsky vareného rybieho mäsa z hláv) a iba trošku uvarenej kapusty. Pripravíme zápražku z trošky oleja a lyžičky hladkej múky, zalejeme vývarom a necháme rozvariť. Pri varení môžeme kapustnicu dochutiť masoxovou kockou alebo lyžičkou vegety. Ak treba, dolejeme vodou aby polievky bolo niečo vyše 2 litrov. Súčasne s kapustou dáme do inej nádoby – do slanej vody uvaríme hrach. Keď je mäkký scedíme vodu. Kapustnicu naberáme do tanierov a do každej porcie pridáme asi za lyžicu uvareného hrachu. Podávame s chlebom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dusená roštenka

Náročnosť

„Bohémky“

Náročnosť

Torta „Kongo“

Náročnosť

Pstruh na paprike

Náročnosť

Polievka so zeleninou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút