Štedrovečerná kapustnica

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Kapustu dáme variť asi do 2 litrov vody spolu s rybími hlavami, sušenými hubami a sušenými slivkami. Keď je uvarená vývar zlejeme vyberieme iba uvarené huby (pripadne, kto má rád, aj kúsky vareného rybieho mäsa z hláv) a iba trošku uvarenej kapusty. Pripravíme zápražku z trošky oleja a lyžičky hladkej múky, zalejeme vývarom a necháme rozvariť. Pri varení môžeme kapustnicu dochutiť masoxovou kockou alebo lyžičkou vegety. Ak treba, dolejeme vodou aby polievky bolo niečo vyše 2 litrov. Súčasne s kapustou dáme do inej nádoby – do slanej vody uvaríme hrach. Keď je mäkký scedíme vodu. Kapustnicu naberáme do tanierov a do každej porcie pridáme asi za lyžicu uvareného hrachu. Podávame s chlebom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kokosové rezy

Náročnosť

Teľacie stehno so šampiňónmi

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Mexická polievka

Náročnosť