Tašky plnené údeným mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

V múke rozmiešame soľ, pridáme žĺtok a vodou zamiesime nie veľmi tuhé cesto, ktoré necháme odpočinúť. Na doske posypanej múkou cesto rozvaľkáme, okrúhlou formičkou povykrajujeme väčšie kolieska, naplníme ich plnkou a preložíme cez plnku na polovicu tak, že vznikne polkruh. Kraje popritláčame a dáme variť do vriacej posolenej vody. Chvíľu povaríme a keď vyjdú na povrch vody, vyberieme ich dierkovanou vareškou. Polejeme rozpusteným maslom a citrónovou šťavou a posypeme posekaným zeleným petržlenom.
Mäsová plnka:
Varené údené mäso pokrájame a spolu s cibuľou zomelieme. Pridáme mleté čierne korenie, soľ, bielok a maslo a dobre spolu zamiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená