Zelerová polievka so zemiakmi

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Zeler umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Maslo rozpustíme a zeler na ňom chvíľu podusíme. Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, pridáme pokrájané zemiaky a spolu uvaríme do mäkka. Z masla a múky upražíme spolu s postrúhanou cibuľou svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom zo zeleru a zemiakov a vložíme do nej prelisovaný zeler a zemiaky. Okoreníme mletým čiernym korením a do hotovej vložíme posekaný zelený petržlen a v mlieku rozmiešaný žĺtok. Polievku už nevaríme. Podávame s opraženou žemľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená