Zelerová polievka so zemiakmi

Zeler umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Maslo rozpustíme a zeler na ňom chvíľu podusíme. Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, pridáme pokrájané zemiaky a spolu uvaríme do mäkka. Z masla a múky upražíme spolu s postrúhanou cibuľou svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom zo zeleru a zemiakov a vložíme do nej prelisovaný zeler a zemiaky. Okoreníme mletým čiernym korením a do hotovej vložíme posekaný zelený petržlen a v mlieku rozmiešaný žĺtok. Polievku už nevaríme. Podávame s opraženou žemľou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa pochváliš niektorým z našich receptov na Instagrame, nezabudni otagovať post #ReceptyGurman
Zanechať komentár