Zelerová polievka so zemiakmi

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Zeler umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Maslo rozpustíme a zeler na ňom chvíľu podusíme. Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, pridáme pokrájané zemiaky a spolu uvaríme do mäkka. Z masla a múky upražíme spolu s postrúhanou cibuľou svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom zo zeleru a zemiakov a vložíme do nej prelisovaný zeler a zemiaky. Okoreníme mletým čiernym korením a do hotovej vložíme posekaný zelený petržlen a v mlieku rozmiešaný žĺtok. Polievku už nevaríme. Podávame s opraženou žemľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Sleduj nás na

Instagrame

Ak sa pochváliš niektorým z našich receptov na Instagrame, nezabudni otagovať post #ReceptyGurman