Tatranský špíz

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme a stiahneme z neho povrchové blany. Pokrájame ho krížom cez vlákna na hrubšie plátky, potrieme rozotretým cesnakom, pokvapkáme olejom, vínom a citrónovou šťavou a necháme 30 minút odležať. Pečeň pokrájame na malé kúsky a zabalíme do tenkých plátkov slaniny. Takto pripravené mäso a pečeň napichujeme na ihly striedavo s kolieskami klobásy a kolieskami cibule, osolíme, okoreníme, opaprikujeme a z oboch strán prudko opečieme na rozpálenom oleji. Tuk po opekaní zlejeme a do výpeku pridáme maslo, v ktorom krátko podusíme opečenú zmes na ihle. Ako prílohu podávame zemiaky upravené na rôzny spôsob a zeleninový šalát.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kari šošovica

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Plnené uhorky

Náročnosť