Tatranský špíz

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme a stiahneme z neho povrchové blany. Pokrájame ho krížom cez vlákna na hrubšie plátky, potrieme rozotretým cesnakom, pokvapkáme olejom, vínom a citrónovou šťavou a necháme 30 minút odležať. Pečeň pokrájame na malé kúsky a zabalíme do tenkých plátkov slaniny. Takto pripravené mäso a pečeň napichujeme na ihly striedavo s kolieskami klobásy a kolieskami cibule, osolíme, okoreníme, opaprikujeme a z oboch strán prudko opečieme na rozpálenom oleji. Tuk po opekaní zlejeme a do výpeku pridáme maslo, v ktorom krátko podusíme opečenú zmes na ihle. Ako prílohu podávame zemiaky upravené na rôzny spôsob a zeleninový šalát.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená