Tatranský špíz

Mäso umyjeme a stiahneme z neho povrchové blany. Pokrájame ho krížom cez vlákna na hrubšie plátky, potrieme rozotretým cesnakom, pokvapkáme olejom, vínom a citrónovou šťavou a necháme 30 minút odležať. Pečeň pokrájame na malé kúsky a zabalíme do tenkých plátkov slaniny. Takto pripravené mäso a pečeň napichujeme na ihly striedavo s kolieskami klobásy a kolieskami cibule, osolíme, okoreníme, opaprikujeme a z oboch strán prudko opečieme na rozpálenom oleji. Tuk po opekaní zlejeme a do výpeku pridáme maslo, v ktorom krátko podusíme opečenú zmes na ihle. Ako prílohu podávame zemiaky upravené na rôzny spôsob a zeleninový šalát.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ