Zeleninová omeleta

Omeleta nemusí byť len záležitosť raňajok. Skúste si túto nadýchanú zeleninovú omeletu s pečenými zemiakmi pripraviť na obed či večeru.
Omeleta nemusí byť len záležitosť raňajok. Skúste si túto nadýchanú zeleninovú omeletu s pečenými zemiakmi pripraviť na obed či večeru.
4 vajcia
soľ
2 dl mlieka
40 g hladkej múky
300 g zeleniny (hlávkového šalátu alebo dusenej fazuľky, kelu, kalerábu, surového špenátového pretlaku a pod.)
10 g droždia
Hlávkový šalát si rozoberieme na jednotlivé listy, dôkladne opláchneme a pokrájame na malé kúsky.
Vajíčka si rozbijeme do misky, kde ich rozšlaháme s vlažným osoleným mliekom. Pridáme hladkú múku a rozdrobené droždie a šlaháme do hladkého cesta, ktoré necháme na teplom mieste ¼ hodiny nakysnúť.
Do cesta primiešame pokrájaný hlávkový šalát (podľa chuti pridáme aj ďalšiu ľubovoľnú zeleninu) a na teflónovej panvici pečieme omeletu z obidvoch strán.
Omeletu podávame s opečenými zemiakmi.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ