Zeleninová omeleta

Omeleta nemusí byť len záležitosť raňajok. Skúste si túto nadýchanú zeleninovú omeletu s pečenými zemiakmi pripraviť na obed či večeru.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

4 vajcia
soľ
2 dl mlieka
40 g hladkej múky
300 g zeleniny (hlávkového šalátu alebo dusenej fazuľky, kelu, kalerábu, surového špenátového pretlaku a pod.)
10 g droždia

Postup receptu

  1. Hlávkový šalát si rozoberieme na jednotlivé listy, dôkladne opláchneme a pokrájame na malé kúsky.

  2. Vajíčka si rozbijeme do misky, kde ich rozšlaháme s vlažným osoleným mliekom. Pridáme hladkú múku a rozdrobené droždie a šlaháme do hladkého cesta, ktoré necháme na teplom mieste ¼ hodiny nakysnúť.

  3. Do cesta primiešame pokrájaný hlávkový šalát (podľa chuti pridáme aj ďalšiu ľubovoľnú zeleninu) a na teflónovej panvici pečieme omeletu z obidvoch strán.

  4. Omeletu podávame s opečenými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená