Varená cukrová poleva

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Kryštálový cukor zalejeme vodou s octom a dáme variť. Počas varenia zberáme penu čistým, nemastným a navlhčeným pierkom. Pripravíme si nádobu so studenou vodou a čistú lyžicu. Asi o 10 minút od začiatku varu začneme cukor skúšať, a to tak, že do lyžičky studenej vody kvapneme kvapku vriaceho cukru a prstom z neho formujeme guľôčku. Keď je cukor uvarený, kvapka sa nerozteká. Uvarený cukor pokropíme studenou vodou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho vymiešame na bielu hladkú polevu. Polevu si môžeme uvariť aj do zásoby. Pred použitím dáme do nej asi ½ – l lyžičku vody a znovu zohrejeme. Bielu polevu môžeme zafarbiť podľa potreby kakaom, čokoládou, čiernou kávou alebo ovocnou šťavou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená