Veterníky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

300 ml vody
150 g hery
170 g polohrubej múky
6 vajec (4 – cesto, 2 plnka)
štipka soli
100 g práškového cukru
400 ml mlieka
50 g zlatého klasu
vanilkový cukor

Postup receptu

Cesto:

Do hrnca dáme vodu, pridáme Heru a štipku solia a necháme zovrieť. Do vriacej zmesi pridáme múku a uvaríme hustú kašu, ktorá sa nelepí na steny. Kašu necháme vychladnúť a vmiešame do nej 4 celé vajíčka. Vymastíme plech. Zmesou naplníme ozdobné vrecko a vytlačíme venčeky. Pečieme asi 20 min pri 180 stupňov.

Plnka:

Polovicu cukru dáme do suchého hrnca a uvaríme karamel, po troche prilievame mlieko a vo zvyšnom mlieku premiešame zlatý klas. Do karamelového mlieka pridáme zvyšný cukor, 2 žĺtky, vanilkový cukor, zlatý klas a uvaríme puding. Vyšľaháme bielky, primiešame do pudingu a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si 2 šľahačky, pridáme práškový cukor a došľaháme. Všetky veterníky pozdĺžne rozkrojíme a naplníme karamelovou plnkou a šľahačkou.

Nakoniec dosypeme práškovým cukrom

Zdroj
http://www.akosatorobi.sk/video/1257/veterniky

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Syrové lievance

Náročnosť

Gaštanové krokety

Náročnosť

Egrešové želé s broskyňami extra ovocné

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Polievka z teľacieho mäsa

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút