Ingrediencie
300 ml vody
150 g hery
170 g polohrubej múky
6 vajec (4 – cesto, 2 plnka)
štipka soli
100 g práškového cukru
400 ml mlieka
50 g zlatého klasu
vanilkový cukor
- 300 ml Voda
- 150 g Rastlinný tuk
- 6 ks Vajce
- 100 g Cukor práškový
- 400 ml Mlieko polotučné
- 50 g Krémový prášok s vanilkovou arómou
- 170 g Múka polohrubá
Postup receptu
Cesto:
Do hrnca dáme vodu, pridáme Heru a štipku solia a necháme zovrieť. Do vriacej zmesi pridáme múku a uvaríme hustú kašu, ktorá sa nelepí na steny. Kašu necháme vychladnúť a vmiešame do nej 4 celé vajíčka. Vymastíme plech. Zmesou naplníme ozdobné vrecko a vytlačíme venčeky. Pečieme asi 20 min pri 180 stupňov.
Plnka:
Polovicu cukru dáme do suchého hrnca a uvaríme karamel, po troche prilievame mlieko a vo zvyšnom mlieku premiešame zlatý klas. Do karamelového mlieka pridáme zvyšný cukor, 2 žĺtky, vanilkový cukor, zlatý klas a uvaríme puding. Vyšľaháme bielky, primiešame do pudingu a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si 2 šľahačky, pridáme práškový cukor a došľaháme. Všetky veterníky pozdĺžne rozkrojíme a naplníme karamelovou plnkou a šľahačkou.
Nakoniec dosypeme práškovým cukrom
Zdroj
http://www.akosatorobi.sk/video/1257/veterniky
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ