Vianočná hríbová polievka

Niekto na Vianoce jedáva kapustnicu, niekto hríbovú polievku.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. Sušené huby namočíme na 1 hodinu do vody. Následne ich namočené pokrájame. Zemiaky aj cibuľu ošúpeme.

  2. Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme mlieko, hríby, vodu, zemiaky, soľ, cukor a varíme, až pokiaľ nemáme zemiaky mäkké. V miske rozmiešame múku spolu so smotanou a prilejeme túto zmes do polievky, aby zhustla. Polievku dochutíme. Niekto na záver pridáva aj ocot, tak ak obľubujete kyslejšie polievky, kľudne pridajte aj ten. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Šošovicový prívarok

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
polievky

Rustikálna rajčinová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
grécka kuchyňa

Kurací gyros s domácim pita chlebom

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Focaccia

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
sekaná
mleté mäso

Mäsová sekaná

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Nátierky

Tofu nátierka s mrkvou a provensálskou hľuzovkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút