Kardamónové uzlíky

Tieto uzlíky sú typickým pokrmom v Škandinávii. Pečivo je veľmi jemné a prevonia Vám celú kuchyňu po kardamóne a škorici. My sme si dovolili tieto uzlíky trocha ozvláštniť pomarančovým sirupom. Aj keď príprava týchto uzlíkov je pomerne zdĺhavejšia, veríme, že bude stáť za to. Tak čo, vyskúšate?

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
152 Receptov

Postup receptu

  1. Mlieko dáme ohriať na telovú teplotu, následne do neho pridáme 1 pl cukru spolu s droždím a necháme nabobtnať.

  2. V ďalšej miske si zmiešame múku, cukor, soľ a vajce. Ak chceme, môžeme do cesta pridať aj vanilkový struk. Do suchej zmesi prilejeme tekutú zmes a miešame mixérom až pokiaľ nemáme hladké cesto. Následne cesto zakryjeme utierkou, uložíme na teplé miesto a necháme kvasiť približne 1,5 hodiny.

  3. Medzitým si pripravíme náplň zo zmäknutého masla, hnedého cukru, škorice a kardamómu.

  4. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, natrieme naň náplň, prelozíte na tretiny a opäť rozvaľkáte. Z cesta si vyrežete približne 10-12 podlhovastých častí (jedna by mala mať na šírku cca 3 cm) , ktoré následne zviažete do uzla.

  5. Uzlíky nechajte ešte podkysnúť približne 15 minút a pečte pri 190 stupňoch po dobu 30 minút.

  6. Na záver môžeme uzlíky potrieť pomarančovým sirupom, ktorý získate len po zmiešaní šťavy z pomaranča a 3 pl cukru.  Odporúčame konzumovať ešte teplé. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

quesadilla
Mexická kuchyňa rýchly recept

Quesadilla s trhaným bravčovým mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
lievance
fit recept nápad na raňajky zdravé

Lievance z quinoi

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Majonéza omáčky

Domáca majonéza s pečeným cesnakom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Focaccia

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
indický dhal
indická kuchyňa

Indický dhal

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Šúľance z tvarohu

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút