Višňové víno

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

Vylúpané višne dáme do kvasnej nádoby (môžeme ich aj pretlačiť na strojčeku), pridáme príslušné množstvo vody a cukru (cukor rozpustíme vo vode) a živnú soľ. Na druhý deň prilejeme rozmnožené kvasinky, fľašu uzavrieme kvasnou rúrkou a necháme kvasiť. Ak sme višne pretlačili, vykvasené víno stiahneme do inej čistej nádoby (má byť plná), ktorú tiež uzavrieme kvasnou rúrkou. Po 1-2 týždňoch víno stiahneme do čistých fliaš, ktoré dobre zazátkujeme a odložíme na chladné miesto. Ak sme dali len vylúpané višne, necháme víno 2 týždne po vykvasení dozrieť a vyčíriť v tej istej nádobe a potom ho stiahneme priamo do fliaš.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená