Kalerábová polievka s haluškami

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme k nej na kocky nakrájaný kaleráb, zemiaky a mrkvu. Zalejeme vodou a varíme pod pokrievkou, až pokiaľ zemiaky nezmäknú.

  2. Na halušky si zmiešame 5 pl krupice, 1 vajce, 1 pl petržlenovej vňate a 1 čl vegety. Premiešame. Pokiaľ je konzistencia príliš tekutá, prisypeme krupicu, ak je príliš tuhá, primiešame ešte 1 ks vajca. Ochutnáme a poprípade dochutíme. Lyžicou tvarujeme halušky a vkladáme ich do vriacej polievky. Varíme približne 3 minúty. Môžeme podávať. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pomarančový údiv

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Citrónové rezy

Náročnosť
Segedín
maďarská kuchyňa

Segedín

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Teplý kukuričný šalát

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Fazuľový guláš

Náročnosť

Škvarkové pagáče

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút