Želé torta s lesným ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

Korpus:
vajíčka 8ks
cukor kr. 160g
múka pol. 320g
voda 0,5dcl
olej 0,5dcl

Želé:
tortové želé silné 3ks
cukor kr. 120g
voda 1,5l
lesná zmes 800g -1000g
džem

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Korpus:
Vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka. Bielka s cukrom vyšľaháme do peny.
Do žĺtok vlejeme vodu, olej a premiešame.
Do vyšľahaných bielkov s cukrom vlejeme zmes žĺtkov a polohrubú múku. Jemne s rukou masu zmiešame, ale dávame pozor, aby sme ju nemiešali dlho! Keď vidíme, že sa nám hmota zmiešala, vylejeme ju do tortovej formy s priemerom cca. 24cm (na spodok dáme papier na pečenie). Vrch torty zarovnáme.
Tortovú formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 170°C cca 25min. Po upečení vyberiem formu z rúry. Prevrátime ju hore dnom a tak to ho necháme vychladnúť.

Želé:
Do hrnca vlejeme 7,5dcl vody,3 sáčky tortové želé silné a cukor. Privedieme do varu, 1min povaríme, odstavíme a vlejeme zvyšnú vodu 7,5dcl. môžeme si to zafarbiť potravinárskou farbou na červeno.

Vychladnutý korpus rozrežeme na dve časti- to budú dve torty. Rozrezanú časť korpusu natrieme marmeládou. Túto časť vložíme naspäť do formy a vysypeme naň ovocie.
Zalejeme so želé. 10min necháme stuhnúť a vložíme do chladničky na minimálne hodinu. Tento istý postup opakujeme aj pri druhej polke korpusu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Ríbezľové rezy 1.

Náročnosť

Ryžová sadlina

Náročnosť

Jahodové šodó

Náročnosť

Pomarančový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút