Ingrediencie
Korpus:
vajíčka 8ks
cukor kr. 160g
múka pol. 320g
voda 0,5dcl
olej 0,5dcl
Želé:
tortové želé silné 3ks
cukor kr. 120g
voda 1,5l
lesná zmes 800g -1000g
džem
- 8 ks Vajce
- 160 g Cukor biely
- 320 g Múka polohrubá
- 0.5 dl Voda
- 0.5 dl Olej stolný
- 3 ks Želatína
- 120 g Cukor biely
- 1.5 l Voda
- 800 g Lekvár priemer
Postup receptu
Korpus:
Vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka. Bielka s cukrom vyšľaháme do peny.
Do žĺtok vlejeme vodu, olej a premiešame.
Do vyšľahaných bielkov s cukrom vlejeme zmes žĺtkov a polohrubú múku. Jemne s rukou masu zmiešame, ale dávame pozor, aby sme ju nemiešali dlho! Keď vidíme, že sa nám hmota zmiešala, vylejeme ju do tortovej formy s priemerom cca. 24cm (na spodok dáme papier na pečenie). Vrch torty zarovnáme.
Tortovú formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 170°C cca 25min. Po upečení vyberiem formu z rúry. Prevrátime ju hore dnom a tak to ho necháme vychladnúť.
Želé:
Do hrnca vlejeme 7,5dcl vody,3 sáčky tortové želé silné a cukor. Privedieme do varu, 1min povaríme, odstavíme a vlejeme zvyšnú vodu 7,5dcl. môžeme si to zafarbiť potravinárskou farbou na červeno.
Vychladnutý korpus rozrežeme na dve časti- to budú dve torty. Rozrezanú časť korpusu natrieme marmeládou. Túto časť vložíme naspäť do formy a vysypeme naň ovocie.
Zalejeme so želé. 10min necháme stuhnúť a vložíme do chladničky na minimálne hodinu. Tento istý postup opakujeme aj pri druhej polke korpusu.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ