Domáca klobása na pečenie

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené mäso pokrájame na menšie kúsky a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Potom pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú i štipľavú červenú papriku, rozotretý cesnak, zomletú rascu a všetko spolu dobre premiešame. Pripravené mäso necháme na chladnom mieste prikryté 2-3 hodiny stáť a potom ním plníme čisté tenké črevá, ktoré vždy ľubovoľne otočíme, čím vzniknú klobásy približne rovnakej veľkosti. Pripravené klobásy dáme na pekáč, podlejeme lyžicou vody a v stredne teplej rúre upečieme. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom alebo s dusenou kyslou kapustou a so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Egrešovo-ríbezľový džem (z čiernych ríbezlí)

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Veterníky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút