Domáca klobása na pečenie

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Očistené mäso pokrájame na menšie kúsky a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Potom pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú i štipľavú červenú papriku, rozotretý cesnak, zomletú rascu a všetko spolu dobre premiešame. Pripravené mäso necháme na chladnom mieste prikryté 2-3 hodiny stáť a potom ním plníme čisté tenké črevá, ktoré vždy ľubovoľne otočíme, čím vzniknú klobásy približne rovnakej veľkosti. Pripravené klobásy dáme na pekáč, podlejeme lyžicou vody a v stredne teplej rúre upečieme. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom alebo s dusenou kyslou kapustou a so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená