Zemiakové lokše 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Umyté, uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na kúsky, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme do kruhu na hrúbku stebla a pečieme na čistej horúcej platni. Upečené lokše pomastíme rozpusteným olejom, posypeme zomletým makom s cukrom a stočíme. Miesto maku môžeme lokše posypať zomletými orechmi alebo potrieť ich lekvárom podľa chuti.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Banány s krémom

Náročnosť

Viedenský rezeň

Náročnosť

Jemné halušky 1.

Náročnosť

Polievka zo zelenej fazuľky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Cviklový šalát 1.

Náročnosť

Judáše s medom

Náročnosť