Zemiakové lokše na sladko

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

  1. Umyté, uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na kúsky, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme do kruhu na hrúbku stebla a pečieme na čistej horúcej platni.

  2. Upečené lokše pomastíme rozpusteným olejom, posypeme zomletým makom s cukrom a stočíme. Miesto maku môžeme lokše posypať zomletými orechmi alebo potrieť ich lekvárom podľa chuti.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 08, 2022 / 11:37

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Segedín
maďarská kuchyňa

Segedín

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Pór so zemiakmi

Náročnosť

Halászlé – maďarská rybacia polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút