Zemiakové lokše 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Umyté, uvarené zemiaky olúpeme, pretlačíme, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na kúsky, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme do kruhu na hrúbku stebla a pečieme na čistej horúcej platni. Upečené lokše pomastíme rozpusteným olejom, posypeme zomletým makom s cukrom a stočíme. Miesto maku môžeme lokše posypať zomletými orechmi alebo potrieť ich lekvárom podľa chuti.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Husacia pečeň

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút