Bravčová krkovička s knedľou a kapustou

Kto by nepoznal túto českú klasiku. Vyskúšajte ju aj Vy a uvidíte, že si určite pochutíte!

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.57
229 Receptov

Ingrediencie

1 kg bravčová krkovička

3 pl soľ

2 pl čierne korenie

2-3 pl rasca

6 ks cesnak

2-3 ks cibuľa

120 g bravčová masť

KAPUSTA

1 ks červená kapusta

1 dl červené víno

20 g maslo

80 g bravčová masť

2-3 čl soľ

1 čl čierne korenie

1-2 čl krupicový cukor

KNEDĽA

500 g polohrubá múka

250 ml mlieko

7 g sušené droždie

1 pl krupicový cukor

2 -3 pl olej

Postup receptu

  1. Krkovičku osolíme, okoreníme, posypeme rascou a prelisovaným cesnakom. Cibuľu si ošúpeme a rozkrojíme na štvrtiny.

  2. Pekáč vymastíme a položíme naň cibuľu, na cibuľu dáme krkovičku, podlejeme 100 ml vriacej vody a necháme piecť pri 145 stupňoch asi 3 hodiny.

  3. Červenú kapustu si nastrúhame na tenké pásiky.  V druhom hrnci si roztopíme bravčovú masť spolu s maslo, pridáme strúhanú červenú kapustu, soľ, korenie, cukor a deci vína. Poriadne premiešame a necháme variť pod pokrývkou 20, nanajvýš však 30 minút.

  4. Sušené droždie vsypeme do vlažného mlieka spolu s cukrom  a necháme 10 minút odpočívať.  Do misky pridáme 500 gramov múky, soľ, vajce a už vykysnutý kvások. Zmes poriadne vymiesime a necháme kysnúť približne 1 hodinu na teplom mieste.

  5. Cesto si rozdelíme na 4 bochníky, ktoré opäť prikryjeme a necháme odpočívať 15 minút. Medzitým si necháme zovrieť vodu v hrnci, vložíme do nej naparovací vejár, ktorý vymastíme olejom a naň položíme knedľu. Prikryjeme a necháme pariť približne 15 – 20 minút. Neodkrývame!

  6. Keď máme hotové knedle, môžeme servírovať. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pečeňové knedličky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
guličky
desiata rýchle zdravé

Guľky z ovsených vločiek

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
špízy
indická kuchyňa

Kuracie Tandoori špízy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
indická kuchyňa

Kuracia Tikka Masala

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Jahodové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút