Bravčová krkovička s knedľou a kapustou

Kto by nepoznal túto českú klasiku. Vyskúšajte ju aj Vy a uvidíte, že si určite pochutíte!
Kto by nepoznal túto českú klasiku. Vyskúšajte ju aj Vy a uvidíte, že si určite pochutíte!
1 kg bravčová krkovička
3 pl soľ
2 pl čierne korenie
2-3 pl rasca
6 ks cesnak
2-3 ks cibuľa
120 g bravčová masť
KAPUSTA
1 ks červená kapusta
1 dl červené víno
20 g maslo
80 g bravčová masť
2-3 čl soľ
1 čl čierne korenie
1-2 čl krupicový cukor
KNEDĽA
500 g polohrubá múka
250 ml mlieko
7 g sušené droždie
1 pl krupicový cukor
2 -3 pl olej
Krkovičku osolíme, okoreníme, posypeme rascou a prelisovaným cesnakom. Cibuľu si ošúpeme a rozkrojíme na štvrtiny.
Pekáč vymastíme a položíme naň cibuľu, na cibuľu dáme krkovičku, podlejeme 100 ml vriacej vody a necháme piecť pri 145 stupňoch asi 3 hodiny.
Červenú kapustu si nastrúhame na tenké pásiky. V druhom hrnci si roztopíme bravčovú masť spolu s maslo, pridáme strúhanú červenú kapustu, soľ, korenie, cukor a deci vína. Poriadne premiešame a necháme variť pod pokrývkou 20, nanajvýš však 30 minút.
Sušené droždie vsypeme do vlažného mlieka spolu s cukrom a necháme 10 minút odpočívať. Do misky pridáme 500 gramov múky, soľ, vajce a už vykysnutý kvások. Zmes poriadne vymiesime a necháme kysnúť približne 1 hodinu na teplom mieste.
Cesto si rozdelíme na 4 bochníky, ktoré opäť prikryjeme a necháme odpočívať 15 minút. Medzitým si necháme zovrieť vodu v hrnci, vložíme do nej naparovací vejár, ktorý vymastíme olejom a naň položíme knedľu. Prikryjeme a necháme pariť približne 15 – 20 minút. Neodkrývame!
Keď máme hotové knedle, môžeme servírovať. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ