Gnocchi s hríbovou omáčkou a kuracím steakom

Pripravte si s nami nezvyčajnú kombináciu kuracích pŕs, skvelej hríbovej omáčky a gnocchi. Spolu tvoria nezameniteľné trio plné chuti, ktoré si určite obľúbite!

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Postup receptu

  1. Zemiaky si umyjeme a vložíme do hrnca s vodou, kde ich uvaríme domäkka.

  2. Keď máme zemiaky uvarené, ošúpeme ich a nastrúhame najemno. Pridáme múku, 1 celé vajce, soľ a vypracujeme tuhé a hladké cesto.

  3. Z cesta si odrežeme približne 1/4 a vyvaľkáme ho na podlhovastý tvar. Z neho potom odrežeme približne 2 cm kúsok a vytvarujeme ho. Takto postupujeme až pokiaľ sa nám neminie cesto.

  4. Pripravené gnocchi vložíme do vriacej osolenej vody a varíme približne 3 minúty.

  5. Na prípravu omáčky si najskôr nakrájame cibuľu a 1 strúčik cesnaku nadrobno a osmažíme ich dosklovita na oleji.

  6. Medzitým si umyjeme kuracie prsia, osušíme a dochutíme soľou a korením. Následne ich opečieme na panvici dozlatista.

  7. Na druhej panvici si opečieme hríby, pridáme vopred opečenú cibuľu a cesnak, smotanu na varenie, korenie, soľ a vložíme už opečené kuracie prsia. Varíme približne 25-30 minút, pokiaľ prsia nezmäknú.

  8. Záverečný krok – uvarené gnocchi osmažíme na panvici s kúskom masla a cesnaku.

  9. Máme hotovo a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

havajská kuchyňa

Lososová poké miska

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
polievky

Mrkvová krémová polievka s hokkaido tekvicou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Bravčová panenka s gorgonzolovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Vegetariánske jedlo
steak

Steak z hovädzej sviečkovice

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút