Gnocchi s hríbovou omáčkou a kuracím steakom

Pripravte si s nami nezvyčajnú kombináciu kuracích pŕs, skvelej hríbovej omáčky a gnocchi. Spolu tvoria nezameniteľné trio plné chuti, ktoré si určite obľúbite!
Pripravte si s nami nezvyčajnú kombináciu kuracích pŕs, skvelej hríbovej omáčky a gnocchi. Spolu tvoria nezameniteľné trio plné chuti, ktoré si určite obľúbite!
Zemiaky si umyjeme a vložíme do hrnca s vodou, kde ich uvaríme domäkka.
Keď máme zemiaky uvarené, ošúpeme ich a nastrúhame najemno. Pridáme múku, 1 celé vajce, soľ a vypracujeme tuhé a hladké cesto.
Z cesta si odrežeme približne 1/4 a vyvaľkáme ho na podlhovastý tvar. Z neho potom odrežeme približne 2 cm kúsok a vytvarujeme ho. Takto postupujeme až pokiaľ sa nám neminie cesto.
Pripravené gnocchi vložíme do vriacej osolenej vody a varíme približne 3 minúty.
Na prípravu omáčky si najskôr nakrájame cibuľu a 1 strúčik cesnaku nadrobno a osmažíme ich dosklovita na oleji.
Medzitým si umyjeme kuracie prsia, osušíme a dochutíme soľou a korením. Následne ich opečieme na panvici dozlatista.
Na druhej panvici si opečieme hríby, pridáme vopred opečenú cibuľu a cesnak, smotanu na varenie, korenie, soľ a vložíme už opečené kuracie prsia. Varíme približne 25-30 minút, pokiaľ prsia nezmäknú.
Záverečný krok – uvarené gnocchi osmažíme na panvici s kúskom masla a cesnaku.
Máme hotovo a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ