Vynikajúce domáce hranolky

Kto by ich neobľuboval? Chrumkavé, zlatisté v kombinácií s kečupom tvoria skvelý snack.
Kto by ich neobľuboval? Chrumkavé, zlatisté v kombinácií s kečupom tvoria skvelý snack.
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na pásiky hrubé približne 0,5 cm-1 cm. Nakrájané zemiaky umyjeme v studenej vode, vylejeme ju a následne ich necháme odstáť v ľadovej osolenej vode, približne 1 hodinu.
Po hodine hranolky vytiahnite a poriadne osušte. V miske si zohrejte 1-1,5 l oleja na teplotu približne 160 stupňov a vypražte prvý raz. Následne hranolky presuňte na papierovú utierku, aby sme z nich vysali prebytočný olej, nechajte vychladnúť a vypražte druhýkrát pokiaľ nie sú zlatisté. Následne ich poriadne posoľte. Touto technikou budú hranolky zakaždým chrumkavé. Hotovo, môžeme podávať s kečupom alebo domácou aioli majonézou, recept nájdete čoskoro. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ