Vynikajúce domáce hranolky

Kto by ich neobľuboval? Chrumkavé, zlatisté v kombinácií s kečupom tvoria skvelý snack.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
182 Receptov

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na pásiky hrubé približne 0,5 cm-1 cm. Nakrájané zemiaky umyjeme v studenej vode, vylejeme ju a následne ich necháme odstáť v ľadovej osolenej vode, približne 1 hodinu.

  2. Po hodine hranolky vytiahnite a poriadne osušte. V miske si zohrejte 1-1,5 l oleja na teplotu približne 160 stupňov a vypražte prvý raz. Následne hranolky presuňte na papierovú utierku, aby sme z nich vysali prebytočný olej, nechajte vychladnúť a vypražte druhýkrát pokiaľ nie sú zlatisté. Následne ich poriadne posoľte.  Touto technikou budú hranolky zakaždým chrumkavé.  Hotovo, môžeme podávať s kečupom alebo domácou aioli majonézou, recept nájdete čoskoro. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Údená fazuľová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
šalát
šalát vhodné na grilovačku

Coleslaw šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
špízy
indická kuchyňa

Kuracie Tandoori špízy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
rezance
hotové do 30 minút

Udon reznace so zeleninou a tofu

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
cuketa
málo kalórií rýchly recept zdravé

Plnené cukety

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Tvarohové nadýchané palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút