Zemiaky ošúpte a nakrájajte na pásiky hrubé približne 0,5 cm-1 cm. Nakrájané zemiaky umyjeme v studenej vode, vylejeme ju a následne ich necháme odstáť v ľadovej osolenej vode, približne 1 hodinu.
Po hodine hranolky vytiahnite a poriadne osušte. V miske si zohrejte 1-1,5 l oleja na teplotu približne 160 stupňov a vypražte prvý raz. Následne hranolky presuňte na papierovú utierku, aby sme z nich vysali prebytočný olej, nechajte vychladnúť a vypražte druhýkrát pokiaľ nie sú zlatisté. Následne ich poriadne posoľte. Touto technikou budú hranolky zakaždým chrumkavé. Hotovo, môžeme podávať s kečupom alebo domácou aioli majonézou, recept nájdete čoskoro. Prajeme Vám dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ