Vynikajúce domáce hranolky

Kto by ich neobľuboval? Chrumkavé, zlatisté v kombinácií s kečupom tvoria skvelý snack.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.57
229 Receptov

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na pásiky hrubé približne 0,5 cm-1 cm. Nakrájané zemiaky umyjeme v studenej vode, vylejeme ju a následne ich necháme odstáť v ľadovej osolenej vode, približne 1 hodinu.

  2. Po hodine hranolky vytiahnite a poriadne osušte. V miske si zohrejte 1-1,5 l oleja na teplotu približne 160 stupňov a vypražte prvý raz. Následne hranolky presuňte na papierovú utierku, aby sme z nich vysali prebytočný olej, nechajte vychladnúť a vypražte druhýkrát pokiaľ nie sú zlatisté. Následne ich poriadne posoľte.  Touto technikou budú hranolky zakaždým chrumkavé.  Hotovo, môžeme podávať s kečupom alebo domácou aioli majonézou, recept nájdete čoskoro. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pečené zemiaky v šupke

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Staročeská kulajda

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
cestoviny
omáčky

Hríbová omáčka na špagety

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Polievka z pečených paradajok

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kysnutá knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Guacamole – nátierka z avokáda

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút