Vynikajúce domáce hranolky

Kto by ich neobľuboval? Chrumkavé, zlatisté v kombinácií s kečupom tvoria skvelý snack.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
100 Receptov

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na pásiky hrubé približne 0,5 cm-1 cm. Nakrájané zemiaky umyjeme v studenej vode, vylejeme ju a následne ich necháme odstáť v ľadovej osolenej vode, približne 1 hodinu.

  2. Po hodine hranolky vytiahnite a poriadne osušte. V miske si zohrejte 1-1,5 l oleja na teplotu približne 160 stupňov a vypražte prvý raz. Následne hranolky presuňte na papierovú utierku, aby sme z nich vysali prebytočný olej, nechajte vychladnúť a vypražte druhýkrát pokiaľ nie sú zlatisté. Následne ich poriadne posoľte.  Touto technikou budú hranolky zakaždým chrumkavé.  Hotovo, môžeme podávať s kečupom alebo domácou aioli majonézou, recept nájdete čoskoro. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Marhuľovo-mandľový tart

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
polievka
polievka rýchle zdravé

Gazpacho – španielska polievka bez varenia

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
zmrzlina
Dezerty

Domáca vanilková zmrzlina s kúskami malín

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
rizoto
bezmäsité talianska kuchyňa

Krémové hráškové risotto

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
prílohy

Vynikajúce domáce hranolky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
raňajky

Zdravé domáce müsli

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút