Bravčová panenka na šťave

Naozaj jednoduchý recept, ktorý si zamilujete! Pripravte si bravčovú panenku do 30 minút. Chrumkavá na povrchu, ružová a rozpadávajúca sa vnútri. Ak ju skombinujete so šalátom (napríklad s hlávkovým), budete mať naozaj chutný obed.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. Bravčovú panenku si umyjeme, osušíme a rovnomerne posypeme soľou a čiernym korením.

  2. Následne ju naolejujeme olivovým olejom, a dáme na rozhorúčenú liatinovú panvicu. Opekáme približne 5 minút zo všetkých strán, pokým panenka nezhnedne (zabránime tak úniku šťavy z mäsa) a následne ju prenesieme na pekáč a dáme oddýchnuť do  vypnutej ale vyhriatej rúry na 180 stupňov, na 10-15 minút.

  3. Máme hotovo. Panenku už len nakrájame na kolieska a podávame so šalátom a opekanými zemiakmi. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    apríl 27, 2022 / 09:52

    Ak Vám recept chutil, nezabudnite sa oň podeliť so svojimi známymi!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Najlepšia arašidová omáčka
arašidy ázia

Najlepšia arašidová omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Karfiolové kúsky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
zmrzlina sorbet
Dezerty

Malinový sorbet

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
medovníky
vianoce vianočný recept

Mäkučké medovníky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
krídla
grilovanie

Štipľavé kuracie krídelká

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
vianoce vianočný recept

Makové opekance

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút