Bravčové závitky na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Naklepané rezne osolíme, potrieme pripravenou plnkou, zvinieme, previažeme tenkým motúzom alebo hrubou bielou niťou, obalíme múkou a na masti zo všetkých strán opečieme. Potom ich zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou, prikryjeme vrchnákom a udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme a odstránime z nich niť alebo motúz. Do šťavy pridáme kyslú smotanu rozšľahanú s múkou, vložíme závitky a ešte chvíľu povaríme.
Plnka: Surové bravčové alebo teľacie mäso zomelieme, primiešame posekanú cibuľu opraženú na masti, zelenú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a vajce, všetko osolíme, podľa potreby pridáme strúhanku a premiešame.
Podávame s cestovinou alebo knedľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená