Bravčové závitky na smotane

Naklepané rezne osolíme, potrieme pripravenou plnkou, zvinieme, previažeme tenkým motúzom alebo hrubou bielou niťou, obalíme múkou a na masti zo všetkých strán opečieme. Potom ich zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou, prikryjeme vrchnákom a udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme a odstránime z nich niť alebo motúz. Do šťavy pridáme kyslú smotanu rozšľahanú s múkou, vložíme závitky a ešte chvíľu povaríme.
Plnka: Surové bravčové alebo teľacie mäso zomelieme, primiešame posekanú cibuľu opraženú na masti, zelenú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a vajce, všetko osolíme, podľa potreby pridáme strúhanku a premiešame.
Podávame s cestovinou alebo knedľou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ