Postup receptu
Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme z bielkov a druhej polovice cukru ušľahaný tuhý sneh a zľahka primiešame múku. Cesto rozdelíme na dva pomastené a múkou vysypané plechy a v stredne teplej rúre upečieme. Ešte teplé piškótové pláty dlhým nožom podoberieme a na plechu pokrájame po dĺžke na 3 rovnaké pásy. Päť vychladnutých pásov spojíme plnkou, ktorou potrieme aj boky a vrch rezu. Šiesty diel položíme na dosku, polejeme ho cukrom rozpusteným na karamel, nožom potretým maslom rozotrieme a pokrájame na rovnaké rezy. Vychladnuté uložíme na naplnený stuhnutý rez a nožom namočeným do teplej vody pokrájame. Zvyšok plnky dáme do vrecúška s ozdobnou rúrkou a pokrájané rezy prizdobíme.
Karamel: Do suchého kastróla dáme cukor a vareškou na slabom ohni miešame, až kým sa cukor nerozpustí a nezožltne.
Plnka: Preosiate kakao rozvaríme vo vode na polohustú kašičku. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme rozvarené kakao a všetko spolu dobre vymiešame.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ