Dobošové rezy

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme z bielkov a druhej polovice cukru ušľahaný tuhý sneh a zľahka primiešame múku. Cesto rozdelíme na dva pomastené a múkou vysypané plechy a v stredne teplej rúre upečieme. Ešte teplé piškótové pláty dlhým nožom podoberieme a na plechu pokrájame po dĺžke na 3 rovnaké pásy. Päť vychladnutých pásov spojíme plnkou, ktorou potrieme aj boky a vrch rezu. Šiesty diel položíme na dosku, polejeme ho cukrom rozpusteným na karamel, nožom potretým maslom rozotrieme a pokrájame na rovnaké rezy. Vychladnuté uložíme na naplnený stuhnutý rez a nožom namočeným do teplej vody pokrájame. Zvyšok plnky dáme do vrecúška s ozdobnou rúrkou a pokrájané rezy prizdobíme.
Karamel: Do suchého kastróla dáme cukor a vareškou na slabom ohni miešame, až kým sa cukor nerozpustí a nezožltne.
Plnka: Preosiate kakao rozvaríme vo vode na polohustú kašičku. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme rozvarené kakao a všetko spolu dobre vymiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená