Domáci slaný karamel

Domácemu slanému karamelu sa nič nevyrovná. Môžete ho použiť do kaší, s jogurtom či len tak vyjedať samotný. Avšak pozor! Je extrémne návykový!

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
149 Receptov

Ingrediencie pre 2 osoby

Postup receptu

  1. Na panvici začneme rozohrievať cukor na najnižšom ohni. Občas potrasieme panvicou, ale inak sa snažíme príliš nemiešať.

  2. Keď zo zmesi máme karamel, pridáme smotanu na varenie a maslo. POZOR! Zmes môže (a pravdepodobne aj bude) prskať.

  3. Premiešame a nalejeme do pohárov. Poháre je potrebné mať na kovovom povrchu alebo v nich mať lyžičku, inak hrozí, že nám praskne pohár, do ktorého karamel lejeme. Karamel by ste mali skladovať v tmavých, chladnejších miestnostiach. Mal by tak vydržať mesiac. Hotovo! Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

cookies
rýchle zdravé

Cookies z vločiek a ovocia

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
galetka
Dezerty

Malinovo-černicová galetka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Teriyaki kuracie kúsky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jahňacie kotlety s glazovanou mrkvou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
quesadilla
Mexická kuchyňa rýchly recept

Quesadilla s trhaným bravčovým mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Francúzska cibuľová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút