Levanduľový sirup

Levanduľový sirup je na leto ako stvorený! Blíži sa sezóna levandule, preto nezabudnite a spravte si tento sirup, ktorý Vám vydrží po celý rok a bude Vám pripomínať sladké leto.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.57
229 Receptov

Ingrediencie pre 2 osoby

Postup receptu

  1. Levanduľové kvety zbavíme lístkov a stoniek, optimálne ich nasekáme, ale nie je to úplne nevyhnutné. Vložíme do hrnca, kde levanduľu zalejeme prevarenou vodou, pridáme na kolieska nakrájané citróny (je potrebné aby boli  Bio – ak bio nie sú, stačí ich zbaviť šupky). Takto necháme levanduľu odstáť aspoň 12 hodín  na tmavom chladnom mieste (kľudne aj 24 hodín).

  2. Po odstátí preceďte cez gázu do hrnca, pridajte 1 kg cukru, kyselinu citrónovú a varte na miernom ohni tak, aby sirup dosiahol 80 stupňov, následne varte len 3 minúty a ihneď preceďte do čistých, sterilizovaných fliaš. Z tohto sirupu by Vám mali vyjsť približne dve 0,7 l fľaše. Skladujte v chladnom, tmavom prostredí. Sirup by mal vydržať približne rok. Na zdravie!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

tvarohový koláč tvarohový krémeš

Tvarohový krémeš s vanilkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
indická kuchyňa vegan

Vegánske curry

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zapečené cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Polievka z pečených paradajok

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
cuketa
málo kalórií rýchly recept zdravé

Plnené cukety

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Slivkové gule

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút