Levanduľový sirup

Levanduľový sirup je na leto ako stvorený! Blíži sa sezóna levandule, preto nezabudnite a spravte si tento sirup, ktorý Vám vydrží po celý rok a bude Vám pripomínať sladké leto.
Levanduľový sirup je na leto ako stvorený! Blíži sa sezóna levandule, preto nezabudnite a spravte si tento sirup, ktorý Vám vydrží po celý rok a bude Vám pripomínať sladké leto.
Levanduľové kvety zbavíme lístkov a stoniek, optimálne ich nasekáme, ale nie je to úplne nevyhnutné. Vložíme do hrnca, kde levanduľu zalejeme prevarenou vodou, pridáme na kolieska nakrájané citróny (je potrebné aby boli Bio – ak bio nie sú, stačí ich zbaviť šupky). Takto necháme levanduľu odstáť aspoň 12 hodín na tmavom chladnom mieste (kľudne aj 24 hodín).
Po odstátí preceďte cez gázu do hrnca, pridajte 1 kg cukru, kyselinu citrónovú a varte na miernom ohni tak, aby sirup dosiahol 80 stupňov, následne varte len 3 minúty a ihneď preceďte do čistých, sterilizovaných fliaš. Z tohto sirupu by Vám mali vyjsť približne dve 0,7 l fľaše. Skladujte v chladnom, tmavom prostredí. Sirup by mal vydržať približne rok. Na zdravie!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ