Levanduľový sirup

Levanduľový sirup je na leto ako stvorený! Blíži sa sezóna levandule, preto nezabudnite a spravte si tento sirup, ktorý Vám vydrží po celý rok a bude Vám pripomínať sladké leto.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
182 Receptov

Ingrediencie pre 2 osoby

Postup receptu

  1. Levanduľové kvety zbavíme lístkov a stoniek, optimálne ich nasekáme, ale nie je to úplne nevyhnutné. Vložíme do hrnca, kde levanduľu zalejeme prevarenou vodou, pridáme na kolieska nakrájané citróny (je potrebné aby boli  Bio – ak bio nie sú, stačí ich zbaviť šupky). Takto necháme levanduľu odstáť aspoň 12 hodín  na tmavom chladnom mieste (kľudne aj 24 hodín).

  2. Po odstátí preceďte cez gázu do hrnca, pridajte 1 kg cukru, kyselinu citrónovú a varte na miernom ohni tak, aby sirup dosiahol 80 stupňov, následne varte len 3 minúty a ihneď preceďte do čistých, sterilizovaných fliaš. Z tohto sirupu by Vám mali vyjsť približne dve 0,7 l fľaše. Skladujte v chladnom, tmavom prostredí. Sirup by mal vydržať približne rok. Na zdravie!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

talianska kuchyňa

Pravé talianske lasagne

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
Majonéza omáčky

Domáca majonéza s pečeným cesnakom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
rezance
hotové do 30 minút

Udon reznace so zeleninou a tofu

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
shakshuka
nápad na raňajky

Shakshuka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
koláč
fitness recept zdravý recept

Čučoriedkový chlebík s orieškovým maslom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Caprese sendvič

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút