Dusená pečeň na ihle

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

400 g teľacej alebo bravčovej pečene
100 g cibule
200 g zemiakov
80 g zelenej papriky
20 g údenej slaniny
20 g oleja
l0 g hladkej múky
lyžička paradajkového pretlaku
voda
mleté čierne korenie
soľ
červená paprika

Postup receptu

Umytú pečeň, slaninu a cibuľu pokrájame na plátky, očistené zemiaky na kolieska a zelenú papriku zbavenú jaderníka na menšie kúsky. Pripravené potraviny striedavo napicháme na ihly (pripadne na zahrotené špajdle), potom ich poprášime múkou, v ktorej sme rozmiešali červenú papriku, pomleté korenie a rascu. V kastróliku rozohrejeme olej, položíme naň pripravené ihly s pečeňou, zo všetkých strán opečieme, pridáme pretlak podlejeme naberačkou horúcej vody a na miernom ohni dusíme 25 až 30 minút. Pred podaním pokrm posolíme. Ako prílohu podávame zemiaky a šalát.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dvojité koláčiky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Parené buchty

Náročnosť