Ingrediencie
400 g teľacej alebo bravčovej pečene
100 g cibule
200 g zemiakov
80 g zelenej papriky
20 g údenej slaniny
20 g oleja
l0 g hladkej múky
lyžička paradajkového pretlaku
voda
mleté čierne korenie
soľ
červená paprika
- 400 g Pečeň bravčová
- 100 g Cibuľa
- 200 g Zemiaky
- 80 g Paprika zelená
- 20 g Slanina
- 20 g Olej stolný
- 10 g Múka hladká
Postup receptu
Umytú pečeň, slaninu a cibuľu pokrájame na plátky, očistené zemiaky na kolieska a zelenú papriku zbavenú jaderníka na menšie kúsky. Pripravené potraviny striedavo napicháme na ihly (pripadne na zahrotené špajdle), potom ich poprášime múkou, v ktorej sme rozmiešali červenú papriku, pomleté korenie a rascu. V kastróliku rozohrejeme olej, položíme naň pripravené ihly s pečeňou, zo všetkých strán opečieme, pridáme pretlak podlejeme naberačkou horúcej vody a na miernom ohni dusíme 25 až 30 minút. Pred podaním pokrm posolíme. Ako prílohu podávame zemiaky a šalát.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ