Dvojfarebná bábovka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Žĺtka a cukor vymiešame, postupne pridávame olej a vodu izbovej teploty, zamiešame, pridáme preosiatu múku a kypriaci prášok, nakoniec postupne zašľaháme sneh vyšľahaný z bielkov.

  2. Asi 3/4 cesta vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme si predtým vymastili maslom. Do ostatku cesta si vmiešame kakao (ktoré si predtým môžeme zamiešať vo 2 pl vody, výsledný farebný efekt bude výraznejší) a dolejeme rovnomerne do cesta v bábovkovej forme.

  3. Bábovku pečieme na 160 stupňov, po dobu 30-40 minút. Upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená