Baklažány plnené jahňacím mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Baklažány pozdĺž prekrojíme napoly, zalejeme horúcou vodou a 10 minút necháme odstáť. Polovice baklažánov potom opatrne vydlabeme, dávame pozor, aby sme nepoškodili šupku. Prázdne polovice osolíme a necháme odstáť. Pokrájanú cibuľu a zelenú petržlenovú vňať 5 až 10 minút pomaly dusíme na oleji, pridáme posekanú dužinu z baklažánov, zmes spojíme s namočenou žemľou a premiešame s pomletým mäsom. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Polovice baklažánov osušíme, naplníme mäsovou zmesou, posypeme strúhankou, pokvapkáme maslom a asi ¾ hodiny pečieme vo vyhriatej rúre. Do mäsovej plnky môžeme pridať i jednu zelenú papriku, ktorú pokrájame a spoločne s cibuľou, cesnakom a petržlenovou vňaťou opražíme. Plnené baklažány podávame ešte teplé s dusenou ryžou alebo sendvičom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená