Ingrediencie
800 g baklažánov
soľ
200 g cibule
20 g cesnaku
zelená petržlenová vňať
30 g oleja
1 žemľa
250 g mletého jahňacieho mäsa
mleté čierne korenie
20 g strúhanky
50 g masla
1 zelená paprika
Postup receptu
Baklažány pozdĺž prekrojíme napoly, zalejeme horúcou vodou a 10 minút necháme odstáť. Polovice baklažánov potom opatrne vydlabeme, dávame pozor, aby sme nepoškodili šupku. Prázdne polovice osolíme a necháme odstáť. Pokrájanú cibuľu a zelenú petržlenovú vňať 5 až 10 minút pomaly dusíme na oleji, pridáme posekanú dužinu z baklažánov, zmes spojíme s namočenou žemľou a premiešame s pomletým mäsom. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Polovice baklažánov osušíme, naplníme mäsovou zmesou, posypeme strúhankou, pokvapkáme maslom a asi ¾ hodiny pečieme vo vyhriatej rúre. Do mäsovej plnky môžeme pridať i jednu zelenú papriku, ktorú pokrájame a spoločne s cibuľou, cesnakom a petržlenovou vňaťou opražíme. Plnené baklažány podávame ešte teplé s dusenou ryžou alebo sendvičom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ