Postup receptu
Očistené a odblanené srnčie mäso z chrbta vložíme na 4-5 dní do vychladnuté ho moridia. Potom ho vyberieme, prešpikujeme tenkými prúžkami údenej slaniny a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme. Mäso vyberieme a na oleji opražíme pokrájanú cibuľu a zeleninu z moridla. Pridáme mäso, podlejeme vodou, posolíme, okoreníme, pridáme citrónovú kôru, bobkový list a dusíme. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme múkou rozšľahanou v kyslej smotane. Nakoniec pridáme šťavu z brusníc, horčicu, cukor a citrónovú šťavu. Omáčku pretrieme cez sito a vložíme do nej pokrájané mäso. Podávame s knedľami alebo s makarónmi.
Moridlo: V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s aromatickým korením. Prilejeme ocot a do vychladnutého moridla ponoríme mäso, ktoré denne obraciame.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ