Srnčí chrbát na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Očistené a odblanené srnčie mäso z chrbta vložíme na 4-5 dní do vychladnuté ho moridia. Potom ho vyberieme, prešpikujeme tenkými prúžkami údenej slaniny a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme. Mäso vyberieme a na oleji opražíme pokrájanú cibuľu a zeleninu z moridla. Pridáme mäso, podlejeme vodou, posolíme, okoreníme, pridáme citrónovú kôru, bobkový list a dusíme. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme múkou rozšľahanou v kyslej smotane. Nakoniec pridáme šťavu z brusníc, horčicu, cukor a citrónovú šťavu. Omáčku pretrieme cez sito a vložíme do nej pokrájané mäso. Podávame s knedľami alebo s makarónmi.
Moridlo: V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s aromatickým korením. Prilejeme ocot a do vychladnutého moridla ponoríme mäso, ktoré denne obraciame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Bifteky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kokosové labky 1.

Náročnosť

Zeleninové lečo

Náročnosť