Focaccia

512 g múka hladká
10 g soľ
7 g sušené droždie
455 g vlažná voda
5 pl olivový olej
300 g olivy
60 g sušené rajčiny
Sušené bylinka
Hrubozrnná soľ
V jednej miske si zmiešaj 512 g hladkej múky, 10 g soli a 7 g sušeného droždia. Následnej prilej 455 g vlažnej vody a ručne alebo pomocou varechy premiešaj.
Pridaj približne 2 pl olivového oleja, rozotri, aby cesto nezostalo po kysnutí suché. Zapracuj, prikry utierkou, a odlož do chladničky, najlepšie na 12 až 18 hodín.
Po vykysnutí si priprav nádobu, v ktorej budeš focacciu piecť a nalej do nej približne 1 a pol pl olivového oleja. Nalej si trochu aj na ruku a opatrne poodliepaj cesto z krajov misky.
Cesto presuň na plech, opäť namasti olivovým olejom a nechaj stáť v plechu približne 3-4 hodiny.
Trúbu si rozohrej na 220 stupňov Celzia. Naolejuj si ruky aj focacciu a začni ju postupne rozprestierať po plechu tým, že do nej zaboríš prsty a po celej focaccií začneš robiť jamky.
Takto pripravenú focacciu už len posyp olivami, sušenými rajčinami, hrubozrnnou soľou či bylinkami (najlepšie však všetko dokopy) a daj piecť do trúby na približne 25 minút.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ