Focaccia

 

 

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.57
229 Receptov

Ingrediencie

512 g múka hladká

10 g soľ

7 g sušené droždie

455 g vlažná voda

5 pl olivový olej

300 g olivy

60 g sušené rajčiny

Sušené bylinka

Hrubozrnná soľ

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

  1. V jednej miske si zmiešaj 512 g hladkej múky, 10 g soli a 7 g sušeného droždia. Následnej prilej 455 g vlažnej vody a ručne alebo pomocou varechy premiešaj.

  2. Pridaj približne 2 pl olivového oleja, rozotri, aby cesto nezostalo po kysnutí suché. Zapracuj, prikry utierkou, a odlož do chladničky, najlepšie na 12 až 18 hodín.

  3. Po vykysnutí si priprav nádobu, v ktorej budeš focacciu piecť a nalej do nej približne 1 a pol pl olivového oleja. Nalej si trochu aj na ruku a opatrne poodliepaj cesto z krajov misky.

  4. Cesto presuň na plech, opäť namasti olivovým olejom a nechaj stáť v plechu približne 3-4 hodiny.

  5. Trúbu si rozohrej na 220 stupňov Celzia. Naolejuj si ruky aj focacciu a začni ju postupne rozprestierať po plechu tým, že do nej zaboríš prsty a po celej focaccií začneš robiť jamky.

  6. Takto pripravenú focacciu už len posyp olivami, sušenými rajčinami, hrubozrnnou soľou či bylinkami (najlepšie však všetko dokopy) a daj piecť do trúby na približne 25 minút.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jahňacie kotlety s glazovanou mrkvou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Kuracie kúsky s chilli omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Indický pokrm Butter chicken

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
cuketové cestoviny
fit recept zdravé

Cuketové cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Cesnaková krémová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kysnutá knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút