-
V jednej miske si zmiešaj 512 g hladkej múky, 10 g soli a 7 g sušeného droždia. Následnej prilej 455 g vlažnej vody a ručne alebo pomocou varechy premiešaj.
-
Pridaj približne 2 pl olivového oleja, rozotri, aby cesto nezostalo po kysnutí suché. Zapracuj, prikry utierkou, a odlož do chladničky, najlepšie na 12 až 18 hodín.
-
Po vykysnutí si priprav nádobu, v ktorej budeš focacciu piecť a nalej do nej približne 1 a pol pl olivového oleja. Nalej si trochu aj na ruku a opatrne poodliepaj cesto z krajov misky.
-
Cesto presuň na plech, opäť namasti olivovým olejom a nechaj stáť v plechu približne 3-4 hodiny.
-
Trúbu si rozohrej na 220 stupňov Celzia. Naolejuj si ruky aj focacciu a začni ju postupne rozprestierať po plechu tým, že do nej zaboríš prsty a po celej focaccií začneš robiť jamky.
-
Takto pripravenú focacciu už len posyp olivami, sušenými rajčinami, hrubozrnnou soľou či bylinkami (najlepšie však všetko dokopy) a daj piecť do trúby na približne 25 minút.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ