Tradičné bryndzové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.59
229 Receptov

Postup receptu

  1. Začneme cestom. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a necháme vychladiť. 100 gramov zemiakov si odložíme bokom, zvyšok ošúpeme a nastrúhame na jemno.

  2. Do nastrúhaných zemiakov pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme na 30 minút odležať.  Ak je počas hnietenia cesto príliš suché, pridáme pár ml vlažnej vody.

  3. V miske si zmiešame bryndzu, kyslú smotanu, soľ a zvyšných 100 gramov zemiakov nastrúhaných na jemno.

  4. Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a začneme vykrajovať kolieska, ktoré naplníme bryndzovou plnkou a uzavrieme.

  5. Pirohy varíme v osolenej vode asi 10 minút pokým nevyplávajú na hladinu. Podávame s opraženou slaninou, nakrájanou jarnou cibuľkou a kyslou smotanou. Prajeme Vám dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kura na pive

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
raňajky

Zdravé domáce müsli

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Cesnakové uzlíky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Slivkové gule

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Čínske cibuľové palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
burrito
nápad na raňajky

Raňajkové burrito

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút