Tradičné bryndzové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Postup receptu

  1. Začneme cestom. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a necháme vychladiť. 100 gramov zemiakov si odložíme bokom, zvyšok ošúpeme a nastrúhame na jemno.

  2. Do nastrúhaných zemiakov pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme na 30 minút odležať.  Ak je počas hnietenia cesto príliš suché, pridáme pár ml vlažnej vody.

  3. V miske si zmiešame bryndzu, kyslú smotanu, soľ a zvyšných 100 gramov zemiakov nastrúhaných na jemno.

  4. Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a začneme vykrajovať kolieska, ktoré naplníme bryndzovou plnkou a uzavrieme.

  5. Pirohy varíme v osolenej vode asi 10 minút pokým nevyplávajú na hladinu. Podávame s opraženou slaninou, nakrájanou jarnou cibuľkou a kyslou smotanou. Prajeme Vám dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Špenátové halušky s bryndzou a slaninkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Ryžový nákyp so slivkovým kompótom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
steak

Steak z hovädzej sviečkovice

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
gnocchi hríby hydina

Gnocchi s hríbovou omáčkou a kuracím steakom

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
česká kuchyňa

Bravčová krkovička s knedľou a kapustou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina