Tradičné bryndzové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
136 Receptov

Postup receptu

  1. Začneme cestom. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a necháme vychladiť. 100 gramov zemiakov si odložíme bokom, zvyšok ošúpeme a nastrúhame na jemno.

  2. Do nastrúhaných zemiakov pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme na 30 minút odležať.  Ak je počas hnietenia cesto príliš suché, pridáme pár ml vlažnej vody.

  3. V miske si zmiešame bryndzu, kyslú smotanu, soľ a zvyšných 100 gramov zemiakov nastrúhaných na jemno.

  4. Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a začneme vykrajovať kolieska, ktoré naplníme bryndzovou plnkou a uzavrieme.

  5. Pirohy varíme v osolenej vode asi 10 minút pokým nevyplávajú na hladinu. Podávame s opraženou slaninou, nakrájanou jarnou cibuľkou a kyslou smotanou. Prajeme Vám dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

japonská kuchyňa

Japonská gyoza

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
chia
fit nápad na raňajky zdravé

Chia puding

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Slivkové gule

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Jahodové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
cestoviny
talianska kuchyňa unikátna kombinácia

Citrónovo-ricottové cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
hotové do 30 minút omáčka vegan

Omáčka na pizzu

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút