Citrónovo-ricottové cestoviny

Krémové cestoviny so šťavnatým citrónom a špenátom je kombinácia, ktorá Vás určite zaujme a máte ju hotovú do 15 minút!

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.58
229 Receptov

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

  1. Cestoviny uvarte v osolenej vode. Približne 1 dcl cestovinovej vody si odložte na omáčku.

  2. Cesnak nakrájajte nadrobno a osmažte na panvici, následne pridajte špenát, ktorý nechajte dusiť približne 10 minút, alebo kým nie je hotový.

  3. Do zmesi pridajte ricottu, citrónovú kôru, šťavu z polovice citróna, soľ, čierne korenie, 20 g parmezánu a vodu z cestovín (nie všetku, ale tak, aby ste dosiahli želanú konzistenciu omáčky). Pridajte cestoviny, premiešajte a môžete podávať. Nezabudnite pred servírovaním posypať zvyšným parmezánom. Buon Appetito!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cesnaková nátierka so syrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Koláčik v hrnčeku

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Anglická klasika – fish&chips

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
galetka
Dezerty

Malinovo-černicová galetka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
kôpor
omáčky

Kôprová omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút