Mini Pavlove tortičky

Pavlovky nie sú žiadna veda, avšak pri nedodržaní zásad sa tento ľahučký dezert môže premeniť na pohromu.
1. Treba naozaj dodržiavať gramáž. Zdá sa to ako nepodstatná vec, ale je to naozaj podstatná zásada.
2. Vajcia. Ideálne je, ak použijete staršie bielka, obsahujú menej vody. Taktiež je potrebné, aby bielka mali izbovú konzistenciu.
3. Čo sa týka cukru, je super, ak použijete krupicový. POZOR, nie je to to isté, čo kryštálový! Rozdiel medzi nimi je vo veľkosti cukrových zrniečok. Ak ste krupicový cukor nezohnali, vyriešite to tak, že kryštálový rozmixujete na čo najjemnejšie. Ak by ste túto ingredienciu ignorovali a použili kryštálový, hrozí, že Vám pavlovky skaramelizujú, alebo Vám cukor bude škrípať medzi zubami, a to pri tomto recepte nechcete.
4. K bielkam treba pridať štipku soli a štipku kyseliny citrónovej, avšak kyseliny citrónovej netreba veľa, inak bude dezert nepríjemné kyslý.
A teraz sa už len pustiť do pečenia!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ