Logo Mobile
Zoznam Mobile

Mini Pavlove tortičky

pavlova

Pavlovky nie sú žiadna veda, avšak pri nedodržaní zásad sa tento ľahučký dezert môže premeniť na pohromu.
1. Treba naozaj dodržiavať gramáž. Zdá sa to ako nepodstatná vec, ale je to naozaj podstatná zásada.

2. Vajcia. Ideálne je, ak použijete staršie bielka, obsahujú menej vody. Taktiež je potrebné, aby bielka mali izbovú konzistenciu.

3. Čo sa týka cukru, je super, ak použijete krupicový. POZOR, nie je to to isté, čo kryštálový!  Rozdiel medzi nimi je vo veľkosti cukrových zrniečok. Ak ste krupicový cukor nezohnali, vyriešite to tak, že kryštálový rozmixujete na čo najjemnejšie. Ak by ste túto ingredienciu ignorovali a použili kryštálový, hrozí, že Vám pavlovky skaramelizujú, alebo Vám cukor bude škrípať medzi zubami, a to pri tomto recepte nechcete.

4. K bielkam treba pridať štipku soli a štipku kyseliny citrónovej, avšak kyseliny citrónovej netreba veľa, inak bude dezert nepríjemné kyslý.

A teraz sa už len pustiť do pečenia!

Náročnosť
Čas prípravy
30 min.
Čas varenia
1 hod. 30 min.
Celkový čas
2 hod.
3.44
223 Receptov
pavlova

Gurmán recepty

Viac od autora

Anglická klasika – fish&chips

Náročnosť
Čas prípravy
30 min.

Syrníky

Náročnosť
Čas prípravy
15 min.

Jesenné vegetariánske curry

Náročnosť
Čas prípravy
15 min.

Coleslaw šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 min.

Kuracie stehná obalené v prosciutte

Náročnosť
Čas prípravy
30 min.

Malinová bublanina s dotykom vanilky

Náročnosť
Čas prípravy
15 min.