Hovädzia roláda

Umyté, obrúskom osušené mäso rozkrojíme na plátok, naklepeme, okraje odrežeme tak, aby zostal úhľadný obdĺžnik. Odrezky pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cesnakom a vo vode namočenou žemľou. Potom pridáme vajce, korenie, soľ a všetko spolu zamiešame. Pripravenú masu rozotrieme na mäsový plátok, posypeme hráškom a na kocky pokrájaným parizerom. Plátok zvinieme do rolády a omotáme bielou niťou. x
Umyté, obrúskom osušené mäso rozkrojíme na plátok, naklepeme, okraje poodrezujeme tak, aby zostal úhľadný obdĺžnik. Odrezky pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cesnakom a vo vode namočenou žemľou. Potom pridáme vajce, korenie, soľ a všetko spolu zamiešame. Pripravenú masu rozotrieme na mäsový plátok, posypeme hráškom a na kocky pokrájaným parizerom.
Plátok zvinieme do rolády a omotáme bielou niťou. Roládu potom opečieme na horúcom oleji, vložíme do tlakového hrnca, pridáme na zvyšku oleja zapenenú cibuľu rozmiešanú s naberačkou horúcej vody, trochu červenej papriky, soľ.
Hrniec uzavrieme a na miernom ohni dusíme 25 – 30 minút. Zo zmäknutej rolády odstránime niť a po čiastočnom ochladnutí pokrájame na porcie. Šťavu zahustíme nasucho opraženou, vo vode rozmiešanou múkou a ešte spolu povaríme. Roládu pred podávaním podlejeme prelisovanou horúcou šťavou a podávame s prílohou a šalátom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ