Hovädzia roláda 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

400 g hovädzieho mäsa zo stehna
soľ
mleté čierne korenie
1 vajce
cesnak
20 g žemle (1/3 žemle)
40 g diétneho parizeru
40 g sterilizovaného hrášku (1 veľká kopcovitá lyžica)
30 g oleja (3 lyžice)
30 g cibule (malá cibuľka)
10 g hladkej múky (1 kopcovitá malá lyžička)
červená paprika

Postup receptu

Umyté, obrúskom osušené mäso rozkrojíme na plátok, naklepeme, okraje poodrezujeme tak, aby zostal úhľadný obdĺžnik. Odrezky pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cesnakom a vo vode namočenou žemľou. Potom pridáme vajce, korenie, soľ a všetko spolu zamiešame. Pripravenú masu rozotrieme na mäsový plátok, posypeme hráškom a na kocky pokrájaným parizerom. Plátok zvinieme do rolády a omotáme bielou niťou. Roládu potom opečieme na horúcom oleji, vložíme do tlakového hrnca, pridáme na zvyšku oleja zapenenú cibuľu rozmiešanú s naberačkou horúcej vody, trochu červenej papriky, soľ. Hrniec uzavrieme a na miernom ohni dusíme 25 – 30 minút. Zo zmäknutej rolády odstránime niť a po čiastočnom ochladnutí pokrájame na porcie. Šťavu zahustíme nasucho opraženou, vo vode rozmiešanou múkou a ešte spolu povaríme. Roládu pred podávaním podlejeme prelisovanou horúcou šťavou a podávame s prílohou a šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mrkvové guľky

Náročnosť

Plnené kurča 1.

Náročnosť

Langoše

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jablkové rezy 2.

Náročnosť