-
Umyté, obrúskom osušené mäso rozkrojíme na plátok, naklepeme, okraje odrežeme tak, aby zostal úhľadný obdĺžnik. Odrezky pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cesnakom a vo vode namočenou žemľou. Potom pridáme vajce, korenie, soľ a všetko spolu zamiešame. Pripravenú masu rozotrieme na mäsový plátok, posypeme hráškom a na kocky pokrájaným parizerom. Plátok zvinieme do rolády a omotáme bielou niťou. x
-
Umyté, obrúskom osušené mäso rozkrojíme na plátok, naklepeme, okraje poodrezujeme tak, aby zostal úhľadný obdĺžnik. Odrezky pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cesnakom a vo vode namočenou žemľou. Potom pridáme vajce, korenie, soľ a všetko spolu zamiešame. Pripravenú masu rozotrieme na mäsový plátok, posypeme hráškom a na kocky pokrájaným parizerom.
-
Plátok zvinieme do rolády a omotáme bielou niťou. Roládu potom opečieme na horúcom oleji, vložíme do tlakového hrnca, pridáme na zvyšku oleja zapenenú cibuľu rozmiešanú s naberačkou horúcej vody, trochu červenej papriky, soľ.
-
Hrniec uzavrieme a na miernom ohni dusíme 25 – 30 minút. Zo zmäknutej rolády odstránime niť a po čiastočnom ochladnutí pokrájame na porcie. Šťavu zahustíme nasucho opraženou, vo vode rozmiešanou múkou a ešte spolu povaríme. Roládu pred podávaním podlejeme prelisovanou horúcou šťavou a podávame s prílohou a šalátom.
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ