Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa

Skúste obohatiť klasickú kombináciu mletého mäska s cestovinami o huby, ktoré im dodajú tú správnu chuť.
Skúste obohatiť klasickú kombináciu mletého mäska s cestovinami o huby, ktoré im dodajú tú správnu chuť.
200 g mletého mäsa
2 mrkvy
230 g šampiňónov z konzervy
1 ČL tymianu
3 PL masla
1 ČL oleja
2 póry
250 g kvalitných cestovín
400 g paradajok z konzervy, alebo čerstvé
soľ
mleté čierne korenie
Ošúpanú mrkvu pokrájame na drobné rezančeky. Mleté mäso opečieme na rozpustenom masle, dvoma vidličkami ho roztrháme nadrobno. Pridáme pokrájanú mrkvu a udusíme.
Mäso s mrkvou zalejeme hubovým nálevom, ochutíme tymiánom, osolíme a okoreníme. Prikryté dusíme.
Očistený pór nakrájame na kolieska, opláchneme vodou a necháme odkvapkať. Spolu s hubami pridáme k mäsu a 10 minút podusíme.
2,5 l vody ochutíme 2 lyžicami soli a olejom, nasypeme cestoviny, po chvíľke ich uvoľníme odo dna, uvaríme, zlejeme a necháme odkvapkať.
Čerstvé alebo zavárané paradajky pokrájame, pridáme do omáčky, znova prevaríme, dochutíme a nalejeme na cestoviny.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ