Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa

Skúste obohatiť klasickú kombináciu mletého mäska s cestovinami o huby, ktoré im dodajú tú správnu chuť.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

200 g mletého mäsa
2 mrkvy
230 g šampiňónov z konzervy
1 ČL tymianu
3 PL masla
1 ČL oleja
2 póry
250 g kvalitných cestovín
400 g paradajok z konzervy, alebo čerstvé
soľ
mleté čierne korenie

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

  1. Ošúpanú mrkvu pokrájame na drobné rezančeky. Mleté mäso opečieme na rozpustenom masle, dvoma vidličkami ho roztrháme nadrobno. Pridáme pokrájanú mrkvu a udusíme.

  2. Mäso s mrkvou zalejeme hubovým nálevom, ochutíme tymiánom, osolíme a okoreníme. Prikryté dusíme.

  3. Očistený pór nakrájame na kolieska, opláchneme vodou a necháme odkvapkať. Spolu s hubami pridáme k mäsu a 10 minút podusíme.

  4. 2,5 l vody ochutíme 2 lyžicami soli a olejom, nasypeme cestoviny, po chvíľke ich uvoľníme odo dna, uvaríme, zlejeme a necháme odkvapkať.

  5. Čerstvé alebo zavárané paradajky pokrájame, pridáme do omáčky, znova prevaríme, dochutíme a nalejeme na cestoviny.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Špargľa s vajcami

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kurací šalát

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina