Hlávkový šalát s mrkvou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

4 hlávkové šaláty
šťava z pol citróna
150 g mrkvy
olej
soľ
cukor
korenie

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

Očistený a umytý hlávkový šalát pokrájame na rezance, vložíme do šalátovej misy, osolíme a necháme chvíľku odležať. Pridáme očistenú a umytú mrkvu, ktorú najemno nastrúhame na strúhadle a zalejeme podľa chuti nálevom z oleja, soli, cukru, mletého korenia a citrónovej šťavy. Šalát zľahka premiešame a pred servírovaním vložíme na chvíľu do chladničky. Podávame ho k teplým, ale i studeným mäsovým pokrmom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Orechové úle

Náročnosť

Teľacie ragú 3.

Náročnosť

Parená knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Mozgová polievka 1.

Náročnosť