Ingrediencie
Cesto:
2 vajcia
160g hl. múky
160g kryšt. cukru
5 pol.lyžice vlažná voda
7 pol.lyžice olej
1/2 prášku do pečiva
Jablková plnka:
1,5kg jabĺk
3 pol.lyžice kryšt
cukor
škorica
van.cukor
1 Zlatý klas
Hnedá plnka:
2 kakaové pudingy
1 liter mlieka
7 pol. lyžice kryš. cukor
Šľahačková vrstva:
2 šľahačky v prášku
mlieko
- 2 ks Vajce
- 160 g Múka hladká
- 160 g Cukor biely
- 5 pl Voda
- 7 pl Olej stolný
- 0.5 ks Kypriaci prášok
- 1.5 kg Jablko
- 3 pl Cukor biely
- 1 ks Krémový prášok s vanilkovou arómou
- 2 ks Pudingový prášok
- 1 l Mlieko polotučné
- 7 pl Cukor biely
Postup receptu
Cesto: 2 bielka vyšľaháme s kryšt. cukrom. Pridáme žĺtka, vodu, olej a ešte vyšľaháme. Po čiastkách pridáme muku s práškkom do pečiva. Dáme upiecť v plechu veľkosti asi 35×25 cm.
Jablková plnka: Očistené jablká pokrájame na menšie kúsky. Pridáme kryš. cukor, škoricu, van, cukor, trocha vody a necháme rozvariť na kašu. Do kaše vmiešame Zlatý klas rozmiešaný v troške studenej vody. Prevaríme 3 min. Necháme vychladiť.
Pudingová plnka: pripravíme podľa návodu na sáčku.
Na vychladené cesto rozotrieme jabĺkovú plnku na ňu pudingovu plnku. Na vrch pripravíme podľa návodu šľahačku v prášku. Koláč necháme v chladničke stuhnúť. Dobrú chuť.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ