Zemiakové krokety 1.

Chrumkavé zemiakové krokety vhodné ako príloha k mäsu.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

1 kg zemiakov
soľ
muškátový orech
pažítka
60 g masla
2 žĺtky
bielky a strúhanka na obalenie
tuk na vyprážanie

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

Zemiaky ošúpeme, väčšie rozkrájame na polovice a v osolenej vode uvaríme. Scedíme, necháme vychladnúť pod pokrievkou a potom prelisujeme. Osolíme, pridáme rozpustené maslo a žĺtky, nasekanú pažítku, okoreníme mletým muškátovým orechom a dobre zmiesime. Urobíme menšie šišky, ktoré obaľujeme v rozšľahaných bielkoch a v strúhanke. Vypražíme na horúcom tuku do ružova. Krokety podávame k dusenej zelenine, k mletému mäsu, alebo pri sviatočných príležitostiach k mäsu pečenému na víne alebo so smotanovou omáčkou. Môžeme ich však podávať ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom alebo so šalátom z kyslej kapusty.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kurací stroganov

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Talianska káva

Náročnosť

Poľské zrazy

Náročnosť

Krehký jablkový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Plnený kaleráb

Náročnosť