Zemiakové krokety 1.

Chrumkavé zemiakové krokety vhodné ako príloha k mäsu.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

1 kg zemiakov
soľ
muškátový orech
pažítka
60 g masla
2 žĺtky
bielky a strúhanka na obalenie
tuk na vyprážanie

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

Zemiaky ošúpeme, väčšie rozkrájame na polovice a v osolenej vode uvaríme. Scedíme, necháme vychladnúť pod pokrievkou a potom prelisujeme. Osolíme, pridáme rozpustené maslo a žĺtky, nasekanú pažítku, okoreníme mletým muškátovým orechom a dobre zmiesime. Urobíme menšie šišky, ktoré obaľujeme v rozšľahaných bielkoch a v strúhanke. Vypražíme na horúcom tuku do ružova. Krokety podávame k dusenej zelenine, k mletému mäsu, alebo pri sviatočných príležitostiach k mäsu pečenému na víne alebo so smotanovou omáčkou. Môžeme ich však podávať ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom alebo so šalátom z kyslej kapusty.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená