Jablkové víno

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté jablká postrúhame na väčšom strúhadle aj s kožkou a cez utierku vy tlačíme. Cukor rozpustíme vo vode, pridáme šťavu, živnú soľ a vylejeme do demižóna. Na druhý deň pridáme rozmnožené kvasinky. Nádobu uzavrieme kvasnou rúrkou a necháme kvasiť. Vykvasené víno stiahneme do čistej fľaše, ktorá musí byť plná a tiež uzavretá kvasnou rúrkou, a necháme ho v nej 2-3 týždne stáť. Potom víno stiahneme do fliaš, dobre zazátkujeme a odložíme. Na jablkové víno môžeme použiť aj zrelé padavky. Jablkové víno môžeme robiť aj z čistej jablkovej šťavy, bez vody, vtedy však dáme iba polovičnú dávku cukru.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená