Jablkové víno

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

Umyté jablká postrúhame na väčšom strúhadle aj s kožkou a cez utierku vy tlačíme. Cukor rozpustíme vo vode, pridáme šťavu, živnú soľ a vylejeme do demižóna. Na druhý deň pridáme rozmnožené kvasinky. Nádobu uzavrieme kvasnou rúrkou a necháme kvasiť. Vykvasené víno stiahneme do čistej fľaše, ktorá musí byť plná a tiež uzavretá kvasnou rúrkou, a necháme ho v nej 2-3 týždne stáť. Potom víno stiahneme do fliaš, dobre zazátkujeme a odložíme. Na jablkové víno môžeme použiť aj zrelé padavky. Jablkové víno môžeme robiť aj z čistej jablkovej šťavy, bez vody, vtedy však dáme iba polovičnú dávku cukru.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Srvátková polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Ryžová polievka s hráškom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Slivkový nákyp

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Čínska polievka

Náročnosť

Zapekaná fazuľka s vajcom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút