Ingrediencie
1 kg jablkovej šťavy
600 g kryštálového cukru
Postup receptu
Nedozreté opadané kyslé jablká dobre umyjeme, očistíme, pokrájame, dáme do nádoby, pridáme vodu (polovičné množstvo z váhy jabĺk), prikryjeme a chvíľu povaríme. Potom jablká precedíme cez obrúsok, získanú šťavu odvážime, zahustíme približne na polovičný objem, osladíme (600 g kryštálového cukru na 1 kg váhy šťavy) a znova zahusťujeme, až kým nezrôsolovatie. Potrebnú hustotu džemu skúšame tak, že na schladený porcelánový tanierik dáme lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je džem hotový. Hotový rôsol nalejeme do čistých, suchých a zohriatych pohárov, hneď prikryjeme dvojitým celofánom, previažeme a necháme voľne schladiť. Pokrájaný jablkový rôsol je vhodný na zdobenie chlebíčkov a iných jedál studenej kuchyne.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ