Jablkový rôsol

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Nedozreté opadané kyslé jablká dobre umyjeme, očistíme, pokrájame, dáme do nádoby, pridáme vodu (polovičné množstvo z váhy jabĺk), prikryjeme a chvíľu povaríme. Potom jablká precedíme cez obrúsok, získanú šťavu odvážime, zahustíme približne na polovičný objem, osladíme (600 g kryštálového cukru na 1 kg váhy šťavy) a znova zahusťujeme, až kým nezrôsolovatie. Potrebnú hustotu džemu skúšame tak, že na schladený porcelánový tanierik dáme lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je džem hotový. Hotový rôsol nalejeme do čistých, suchých a zohriatych pohárov, hneď prikryjeme dvojitým celofánom, previažeme a necháme voľne schladiť. Pokrájaný jablkový rôsol je vhodný na zdobenie chlebíčkov a iných jedál studenej kuchyne.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Nakladané kuracie stehná

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Srbský guláš 1.

Náročnosť

Rizoto

Náročnosť