Aspik – huspenina 2.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené bravčové nožičky dáme variť do studenej vody. Asi po ¼ hodinovom varení pridáme očistenú zeleninu, korenie, soľ, bobkový list a pomaly varíme asi 2,5 – 3 hodiny. Keď je vývar kalný, vyčistíme ho bielkami, ktoré pridáme do precedeného studeného vývaru zbaveného tuku, šľahačom ich rozmiešame a na miernom ohni prihrejeme už skoro do bodu varu. Vyčistený horúci vývar precedíme cez čistú hustú utierku na želatínu, ktorú sme namočili do studenej vody a ešte premiešame. Potom pridáme ocot a aspik odložíme do chladu stuhnúť.
Keď chceme aspik použiť na zalievanie, najprv ho na miernom ohni rozpustíme a potom vlažným zalievame mäso, zeleninu a pod. Tuhý aspik krájame ozdobným nožom alebo ho nadrobno posekáme. Hotový aspik má mať mierne slanú a kyslastú chuť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená