Aspik – huspenina 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Očistené bravčové nožičky dáme variť do studenej vody. Asi po ¼ hodinovom varení pridáme očistenú zeleninu, korenie, soľ, bobkový list a pomaly varíme asi 2,5 – 3 hodiny. Keď je vývar kalný, vyčistíme ho bielkami, ktoré pridáme do precedeného studeného vývaru zbaveného tuku, šľahačom ich rozmiešame a na miernom ohni prihrejeme už skoro do bodu varu. Vyčistený horúci vývar precedíme cez čistú hustú utierku na želatínu, ktorú sme namočili do studenej vody a ešte premiešame. Potom pridáme ocot a aspik odložíme do chladu stuhnúť.
Keď chceme aspik použiť na zalievanie, najprv ho na miernom ohni rozpustíme a potom vlažným zalievame mäso, zeleninu a pod. Tuhý aspik krájame ozdobným nožom alebo ho nadrobno posekáme. Hotový aspik má mať mierne slanú a kyslastú chuť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Topinka

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Tatranský špíz

Náročnosť