Domáci aspik

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Očistené bravčové nožičky dáme variť do studenej vody. Asi po ¼ hodinovom varení pridáme očistenú zeleninu, korenie, soľ, bobkový list a pomaly varíme asi 2,5 – 3 hodiny. Keď je vývar kalný, vyčistíme ho bielkami, ktoré pridáme do precedeného studeného vývaru zbaveného tuku, šľahačom ich rozmiešame a na miernom ohni prihrejeme už skoro do bodu varu. Vyčistený horúci vývar precedíme cez čistú hustú utierku na želatínu, ktorú sme namočili do studenej vody a ešte premiešame. Potom pridáme ocot a aspik odložíme do chladu stuhnúť.

  2. Keď chceme aspik použiť na zalievanie, najprv ho na miernom ohni rozpustíme a potom vlažným zalievame mäso, zeleninu a pod. Tuhý aspik krájame ozdobným nožom alebo ho nadrobno posekáme. Hotový aspik má mať mierne slanú a kyslastú chuť.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    máj 30, 2022 / 16:04

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Stroganov z kuracieho mäsa

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kokosové ježe

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút