Jahňacia pečienka s obličkou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Z očisteného chrbta vykrojíme obličky, odstránime všetok prebytočný tuk a kosti. Mäso naklepeme, okoreníme, trocha osolíme a uložíme naň tenké plátky slaniny a rozpolené obličky. Časť masla vymiešame s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, trocha osolíme, okoreníme a rozotrieme na mäso. Takto pripravené mäso stočíme, previažeme silnou niťou alebo tenkým motúzom a na masle zo všetkých strán opečieme, pričom ho občas podlejeme vlastnou šťavou. Potom mäso vložíme do rúry a upečieme do mäkka. Počas pečenia podlievame vývarom z kostí alebo horúcou vodou. Podávame so zemiakovými hranolčekmi, s hráškom ap.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kubánska torta

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Šampiňónová polievka 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Kapusta s mäsom na spôsob ala Iva

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút