Jahňacia pečienka s obličkou

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z očisteného chrbta vykrojíme obličky, odstránime všetok prebytočný tuk a kosti. Mäso naklepeme, okoreníme, trocha osolíme a uložíme naň tenké plátky slaniny a rozpolené obličky. Časť masla vymiešame s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, trocha osolíme, okoreníme a rozotrieme na mäso. Takto pripravené mäso stočíme, previažeme silnou niťou alebo tenkým motúzom a na masle zo všetkých strán opečieme, pričom ho občas podlejeme vlastnou šťavou. Potom mäso vložíme do rúry a upečieme do mäkka. Počas pečenia podlievame vývarom z kostí alebo horúcou vodou. Podávame so zemiakovými hranolčekmi, s hráškom ap.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Šašlik

Náročnosť

Hydinové ragú

Náročnosť

Sviatočný veniec

Náročnosť

Burizónové guľky

Náročnosť