Japonská gyoza

Z časti vyprážané, z časti dusené. Japonské taštičky gyoza sa u nás stali populárnymi v posledných rokoch. Podávané väčšinou so sójovou či teriyaki omáčkou a so sójovými bôbmi tvoria súbor nezameniteľných chutí. Pripravte si ich s nami v pohodlí svojho domova!

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
100 Receptov

Postup receptu

  1. Začneme cestom. Do misky pridáme múku, 300 ml horúcej vody, olej, soľ a vymiesime tuhé cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočívať približne 50 minút.

  2. Po 50 minútach cesto opäť premiesime, zabalíme do fólie a necháme odpočívať zvyšných 30 minút.

  3. Medzitým si kapustu, jarnú cibuľku, hríby, cesnak a zázvor nakrájame nadrobno. Pridáme mleté bravčové mäso, soľ, čierne korenie, vajce, sójovú omáčku a olej. Všetko poriadne zamiešame. Necháme odležať približne 20 minút v chladničke.

  4. Cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske obe časti rozvaľkáme na približne 1 mm. Z cesta potom vyrežeme kruhy. Môžeme použiť napríklad pohár alebo vykrajovač na perníky.

  5. Do stredu kolečka dajte 1 čajovú lyžičku náplne. Okraje treba potrieť troškou vody. Gyozy spájame nasledovne – gyozu preložíme napoly a okraje na jednej strane ohneme 4-5 krát. Takto pokračujeme až pokiaľ všetko neminieme.

  6. Do panvice pridáme olej a smažíme približne 2 minúty až pokiaľ nie sú gyozy odspodu zlatisté. Do panvice nalejeme približne 20 ml vody, zakryjeme pokrievkou a necháme naparovať približne 3 minúty. Takto pokračujeme až pokiaľ nebudeme mať hotové všetky gyozy.

  7. Medzitým ako sa nám smažia gyozy, si nakrájame šalotku na tenké pásiky a vysmažíme na oleji a posolíme.

  8. Máme hotovo. Podávame posypané vypraženou šalotkou a so sójovou omáčkou. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

polievky

Gulášová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
kačacie mäso

Kačacie prsia so slivkovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Koláč

Malinová bublanina s dotykom vanilky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Jahodové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
grécka kuchyňa

Kurací gyros s domácim pita chlebom

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
galetka
Dezerty

Malinovo-černicová galetka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút