Krémové hráškové risotto

Máme tu obdobie hrášku, preto sme si pre Vás pripravili jednoduché krémové risotto, ktorého príprava nezaberie veľa času a je neuveriteľne chutné. Ak však nemáte čerstvý hrach, môžete použiť aj mrazený – výslednú chuť to neovplyvní.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.57
229 Receptov

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Na drobno nakrájanú šalotku si opražíme na oleji a na troche masla. Pridáme koreniny, soľ, arborio ryžu a chvíľu opečieme.

  2. Zohriaty vývar lejeme postupne k rizotu – pridávame ho tak, aby vývar zakryl ryžu, necháme vyvariť, pridáme trocha masla, premiešame a opäť pridáme vývar. Opakujeme až pokiaľ sa nám všetky suroviny neminú.

  3. Posledným krokom je pridanie nastrúhaného parmezánu, hrášku a zvyšku masla. Celú zmes poriadne premiešame a necháme pod pokrievkou odstáť aspoň 20 minút (už nevaríme). Máme hotovo, môžeme podávať s vychladeným bielym vínom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

jablká
nepečený dezert

Jablková nepečená torta

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
koláč
rýchly koláč

Tvarohovo-slivkový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
pizza slimáky
snack

Pizza kolieska

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
kuracie krídelká na mede
grilovanie kuracie mäso vhodné na grilovačku

Kuracie krídelká na mede

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Zapekané kuracie prsia s hríbmi a syrom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
gnocchi
Vegetariánske jedlo

Gnocchi z tekvice hokkaido

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút