Krémové hráškové risotto

Máme tu obdobie hrášku, preto sme si pre Vás pripravili jednoduché krémové risotto, ktorého príprava nezaberie veľa času a je neuveriteľne chutné. Ak však nemáte čerstvý hrach, môžete použiť aj mrazený – výslednú chuť to neovplyvní.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
100 Receptov

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Na drobno nakrájanú šalotku si opražíme na oleji a na troche masla. Pridáme koreniny, soľ, arborio ryžu a chvíľu opečieme.

  2. Zohriaty vývar lejeme postupne k rizotu – pridávame ho tak, aby vývar zakryl ryžu, necháme vyvariť, pridáme trocha masla, premiešame a opäť pridáme vývar. Opakujeme až pokiaľ sa nám všetky suroviny neminú.

  3. Posledným krokom je pridanie nastrúhaného parmezánu, hrášku a zvyšku masla. Celú zmes poriadne premiešame a necháme pod pokrievkou odstáť aspoň 20 minút (už nevaríme). Máme hotovo, môžeme podávať s vychladeným bielym vínom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pečené plnené papriky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Palacinky na sladko s džemom a ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
prílohy

Vynikajúce domáce hranolky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
Majonéza omáčky

Domáca majonéza s pečeným cesnakom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
japonská kuchyňa

Japonská gyoza

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
koláč
svieži

Ríbezľový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút