Krémové hráškové risotto

Máme tu obdobie hrášku, preto sme si pre Vás pripravili jednoduché krémové risotto, ktorého príprava nezaberie veľa času a je neuveriteľne chutné. Ak však nemáte čerstvý hrach, môžete použiť aj mrazený – výslednú chuť to neovplyvní.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
178 Receptov

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Na drobno nakrájanú šalotku si opražíme na oleji a na troche masla. Pridáme koreniny, soľ, arborio ryžu a chvíľu opečieme.

  2. Zohriaty vývar lejeme postupne k rizotu – pridávame ho tak, aby vývar zakryl ryžu, necháme vyvariť, pridáme trocha masla, premiešame a opäť pridáme vývar. Opakujeme až pokiaľ sa nám všetky suroviny neminú.

  3. Posledným krokom je pridanie nastrúhaného parmezánu, hrášku a zvyšku masla. Celú zmes poriadne premiešame a necháme pod pokrievkou odstáť aspoň 20 minút (už nevaríme). Máme hotovo, môžeme podávať s vychladeným bielym vínom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

chia
fit nápad na raňajky zdravé

Chia puding

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
raňajky

Raňajková pečená kaša

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Caprese sendvič

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
frittata
raňajky

Frittata

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
indická kuchyňa vegan

Vegánske curry

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Teriyaki kuracie kúsky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút