Jelenie stehno na víne

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Jelenie stehno umyjeme, odstránime kosti, kožu a blany, mäso osolíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Na pekáči na masle opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme všetky koreniny, vložíme pripravené stehno a v rúre pomaly pečieme. Počas pečenia dávame pozor, aby sa zelenina nepripálila (šťava by bola trpká), podľa potreby podlievame polievkou alebo horúcou vodou a častejšie polievame vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na porcie a uložíme na teplú misu.
Šťavu trocha vydusíme, zaprášime múkou, podusíme, pridáme trocha polievky, červené víno, citrónovú šťavu a cukor, prisolíme a ešte za stáleho miešania povaríme, aby omáčka bola hladká. Potom ju precedíme na mäso a časť nalejeme do omáčníka.
Podávame s cestovinou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Poľovnícka pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Šošovicová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút

Brusnicová omáčka

Náročnosť

Viedenská roštenka

Náročnosť