Jelenie stehno na víne

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Jelenie stehno umyjeme, odstránime kosti, kožu a blany, mäso osolíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Na pekáči na masle opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu, pridáme všetky koreniny, vložíme pripravené stehno a v rúre pomaly pečieme. Počas pečenia dávame pozor, aby sa zelenina nepripálila (šťava by bola trpká), podľa potreby podlievame polievkou alebo horúcou vodou a častejšie polievame vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na porcie a uložíme na teplú misu.
Šťavu trocha vydusíme, zaprášime múkou, podusíme, pridáme trocha polievky, červené víno, citrónovú šťavu a cukor, prisolíme a ešte za stáleho miešania povaríme, aby omáčka bola hladká. Potom ju precedíme na mäso a časť nalejeme do omáčníka.
Podávame s cestovinou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená